Yleinen Urjalan Ylläpito

Tulevaisuutta rakennetaan insinöörien ja testilaboratorion varaan

1940-luvun loppupuolella pienviljelijä Toivo Rapakko perusti Kemin maakunnassa ensimmäisen yrityksensä Lapin huopa Oy:n. Hänestä tuli Suomen suodatinteollisuuden uranuurtaja, ja hänen kolmas yrityksensä tunnetaan nykyään Parker Hannifinin Urjalan tehtaana.

1940-luvun loppupuolella pienviljelijä Toivo Rapakko perusti Kemin maakunnassa ensimmäisen yrityksensä Lapin huopa Oy:n. Hänestä tuli Suomen suodatinteollisuuden uranuurtaja, ja hänen kolmas yrityksensä tunnetaan nykyään Parker Hannifinin Urjalan tehtaana.

Nykyinen Parkerin Urjalan tehtaan väki juhli urjalalaisen suodatinosaamisen 50-vuotista taivalta tässä kuussa jo ennakkoon, vaikka virallinen päivä on tänään torstaina. Merkkipaalun kunniaksi julkistettiin Parkerin Urjalan tehtaan historiikki 50 vuotta suodattimia Urjalasta.

Urjalassa keskitytään ydintoimintaan

Viime vuosina on Parker Hannifin kokenut suuria uudistuksia, ja myös Urjalan tehtaalla ovat puhaltaneet muutoksen tuulet. Mikko Uusitalo otti Urjalan tehtaan ohjat käsiinsä taantuman kynnyksellä vuonna 2008, jolloin tehtaalla työskenteli 250 henkilöä. Nykyään määrä on reilut 50.

– Se ydin, joka täällä on aina ollut, on pidetty Urjalassa. Teknologiaosaamiseen ja sen kehittämiseen tullaan panostamaan edelleen, sanoo tehtaan johtaja Mikko Uusitalo.
Panostus näkyy muun muassa siinä, että Urjalan tehtaan testilaboratorioon on hankittu pohjoismaiden suurin suurvirtauslaitteisto.

Lue lisää torstain 27.11 Urjalan Sanomista