Urjalan jäähalli on Sisukiekon kotiluola.
urjalan jäähalli, vetoomus (muokattu 5.9. 11:33) Urjalan Sanomat

”Toivomme, että kiekkoilu jatkuu jäähallissa”

Urjalan Sisukiekko ry

Nuoret juniorit ja vähän vanhemmatkin jo tässä odottavat, että kiekkokausi starttaa käyntiin. Tilanteesta johtuen kauden rahoittaminen ja suunnittelu olisi alkanut jo aikaisin kesällä, mutta epätietoisuus liikuntapaikastamme on varjona yllä.

 

JÄÄKIEKON kustannukset perheelle ovat seuraavat: Junioreiden kausimaksu on 400–600 euroa kaudessa, mutta yrityksien mukana oleminen ja vanhempien aktiivisuus ovat tehneet kunnassamme harrastamisen edulliseksi. Jääkiekkovarusteet itsessään maksavat noin 400–1000 euroa riippuen omasta kyvystä ja panostuksesta. Jokainen vanhempi on talkoissa mukana jokaisena reenipäivänä ja viikonloppuina kun pelataan. Maksamme seuran maksujen lisäksi alustasta, jolla voimme harrastaa, ja tämä itsessään on yhteistyön voimaa.

Kiekko on ollut Urjalassa aina kiinnostava urheilumuoto ja edustuskiekossa katsojia on satamäärin kotipeleissä. Junioritapahtumissa Usiki on aina saanut kehuja, kuinka hienosti puitteet on järjestetty. Pienessä kylässä siis on voimaa edelleenkin, vaikka kustannukset ovat nousseet meistä riippumattomista syistä.

Olemme pieni kunta ja rakentaneet isolla työllä aikanaan hallin talkoovoimin, jotta meillä olisi paikka, missä saisimme toteuttaa harrastustamme. Jokainen kausi ja puitteiden luominen ovat jo itsessään talvisodan hengessä tekemistä ja vaativat lukemattomia tunteja töitä, välillä unettomia öitäkin.

Moninainen urheilun harrastaminen on tärkein keino kehittää itseään fyysisesti sekä henkisesti urheilussa ja elämässä. Jääkiekko on monipuolisimpia urheilumuotoja, josta hyötyy muidenkin lajien parissa. Tärkeintä olisi, että jokaiseen isompaan lajiin olisi mahdollisuus omassa kylässä ja jokainen laji tukisi toistaan.

Lapsiperheiden saamiseksi Urjalaan on jäähallin olemassaolosta enemmän hyötyä kuin haittaa. Meidän tulisi pitää lapsemme mahdollisimman pitkään omassa kunnassamme, ja sitä kautta saada myös uusia asukkaita Urjalaan. Tässä liikuntapaikat ja etenkin jäähalli ovat erinomaisia aseita markkinointiin!

Meillä on harrastajia lapsesta vaariin, ja harrastekiekosta on tullut monen ikämiehenkin ainoa liikuntamuoto. Kaukalossa väännöistä huolimatta on yhtenäinen joukkueen henki ja intensiivisenä lajina jääkiekko vetoaa joka ikäluokassa ensimmäisistä luistinpiirroista alkaen.

 

TOIVOMUKSENAMME olisi, että lukemattomien kyläläistemme harrastus saisi jatkua ja kehittäisimme harrastustamme entistäkin edullisemmaksi yhdessä. Yhteistyössä on ollut voima ennenkin, ja nyt on uudelleen rakentamisen aika.

Toivomme jokaisen juniorin, koululaisen, harrastajan (naisten sekä miesten) puolesta, että saisimme jatkaa rakasta lajiamme!

 

Urjalan Sisukiekko ry