Kunnanjohtaja Annu Kuusisto välitti Urjalan kuulumiset työministeri Arto Satoselle kesäisesti keskellä Pirkanmaan parasta toria.

FAKTA

Arto Satonen

Nimettiin kesäkuussa pääministeri Petteri Orpon hallituksen työministeriksi.

Toimii kokoomuksen kansanedustajana kuudetta peräkkäistä kautta. Ensimmäisen kerran Satonen valittiin eduskuntaan Pirkanmaalta vuonna 2003. Tämän kevään eduskuntavaaleissa hän sai 6029 ääntä.

Aiemmin Satonen on toiminut muun muassa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, eduskunnan toisena varapuhemiehenä, suuren valiokunnan puheenjohtajana ja Yleisradion hallintoneuvostossa.

Vammalan/Sastamalan kaupunginvaltuustossa Satonen on vaikuttanut yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 alkaen. Lisäksi hän toimi pitkään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuustossa ja hallituksessa.

Vuonna 1966 syntynyt Satonen vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Vammalassa. Hän on koulutukseltaan ylioppilasmerkonomi ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

Vapaa-ajalla Satonen tunnetaan muun muassa Vammalan Lentopallon taustavaikuttajana ja englantilaisen jalkapalloseura Evertonin kannattajana. Hän pelaa tennistä, rantalentopalloa ja shakkia. Arto Satonen on myös kirjoittanut ahkerasti kolumneja ja mielipiteitä pirkanmaalaisiin paikallislehtiin.