Janne Mikkola on tuttu kasvo nuorille. Nyt hän on lupautunut ottamaan vetovastuun myös Poikien huoneesta.
Nuortentila Holvi, Ohjaamo, Poikien huone, Tyttöjen huone (muokattu 2.2.2023) Hanna Itkonen

Janne Mikkola aloittaa Poikien huoneen ohjaajana – Tyttöjen huone kaipaa jatkajia ja Janne työparia

Tyttöjen huoneen jatkuminen on kiinni siitä, löydetäänkö toiminnalle ohjaajat. Katja Peiponen-Patrikainen piti huonetta toisen sosianomi-opiskelijan kanssa eikä heistä kumpikaan jatka enää tänä vuonna.

– Etsimme parhaillaan vapaaehtoistoimijoita, kertoo nuoriso- ja vapaa-aikakoordinaattori Tiina Juutilainen.

Ohjaajia tarvitaan kaksi. Jos heidät löydetään, toiminnan on tarkoitus alkaa talviloman jälkeen. Kertoja olisi kymmenen kuten aiemminkin.

Vastaavaa toimintaa on suunniteltu myös pojille. Nuortentila Holvin iltaohjaaja Janne Mikkola on jo lupautunut Poikien huoneen toiseksi vetäjäksi. Hänelle etsitään miespuolista työparia.

– Tyttöjen huone oli suosittu tapahtuma. Pojat ovat itse kysyneet, milloin heille tulee oma huone. Lähdin tähän mukaan, koska tarve on, kertoo Mikkola.

Mikkola toivoo saavansa työparin, joka on avoin ja helposti lähestyttävä, jotta pojat uskaltaisivat tulla kertomaan asioistaan. Hän myös toivoo, että hänen ajatusmaailmansa kohtaisi toisen ohjaajan kanssa.

– Toivoisin, että hän olisi adaptoituva eli osaisi mukautua tilanteeseen. Jos ohjelmassa olisi vaikka kalastusta, mutta se ei onnistuisi, niin voisimme muuttaa suunnitelmaa, hän sanoo.

Kalastus onkin yksi teemoista, joita Mikkola on ideoinut poikien huoneeseen. Hän aikoo kysellä ideoita nuorilta itseltään, mutta hänellä on jo omalla listallaan myös Urjalan Urheiluautoilijoiden autosimulaattori ja pitsan leipominen.

– Tehdään yhdessä vähän jotain ja lopussa puhuttaisiin siitä, mikä mietityttää, hän tiivistää.

Mikkola on oppinut nuorten kanssa työskennellessään, että pojat saa puhumaan, kun on kiinnostunut heidän harrastuksistaan ja muustakin vapaa-ajasta.

– Esimerkiksi videopelit on iso juttu. Monen nuoren kanssa se on ollut hyvä keskustelunavaus. Sitten on voinut kysyä, mitenkäs muuten menee, hän sanoo.

Mikkolan mielestä pojat tarvitsevat tukea siihen, että he uskaltaisivat olla sellaisia kuin ovat.

– Ei tarvitse esittää porukan mukana muuta kuin on. Ei pitäisi kadottaa omaa yksilöllisyyttään, hän sanoo.