Lenita Airisto puhui suomalaisuudesta. Puhtaimmillaan sitä edustaa hänen mielestään suomalainen vesi.
Itsenäisyyspäivä, juhla (muokattu 7.12.2022) Pasi Salo

Itsenäisyyspäivän juhlapuhuja Lenita Airisto opasti pitämään suuntana lännen

Ikityylikäs Lenita Airisto herkistyi puhuessaan lottien häpäisemisestä ja Suomen sata vuotta kestäneestä noususta maailman parhaaksi maaksi

Jos joku ihmetteli etukäteen, miksi juuri Lenita Airisto oli kutsuttu juhlapuhujaksi Urjalan itsenäisyyspäivän juhlaan, täydelle salilliselle tilaisuuteen osallistuneita asia oli harvinaisen selvä, kun juhlapuhe päättyi…

Kiitos kun luet Urjalan Sanomia!

Tämä sisältö on vain tilaajillemme. Tee tilaus, niin pystyt jatkamaan lukemista.

Fakta

Lenita Airisto

Syntyi 1. tammikuuta 1937 Helsingissä.

Julkinen ura alkoi, kun Suomen Sotainvalidien Veljesliitto valitsi Airiston Suomen Neidoksi vuonna 1954. Airisto keräsi varoja sodissa haavoittuneiden kuntoutukseen.

Airisto on luonut uran merkittävänä liike-elämän vaikuttajana, tietokirjailijana, televisiotoimittajana sekä luennoitsijana. Hänet tunnetaan Suomi-kuvaa maailmalle vieneenä vahvana tyyli-ikonina.

Koulutukseltaan Airisto on diplomiekonomi.

Airisto on valittu saavutuksistaan liike-elämässä Vuoden naiseksi, ja hän on saanut Suomen Leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkin.

Vuonna 2017 hän julkaisi teoksen Elämäni ja isänmaani, joka kertoo itsenäisen Suomen taipaleesta Airiston omaan elämään peilaten. Teos on omistettu Suomen puolustusvoimille sekä talvi- ja jatkosodan rintamamiehille ja naisille, lotille.