Pirkanmaan liiton maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ihasteli yhtenäiskoulun arkkitehtuuria ja totesi itselläänkin olevan arkkitehtitaustaa. Myös taustalla näkyvä lasitaideteos sai kiitosta nokkelasta muodonmuutos-ideastaan Ahoselta ja edunvalvontapäällikkö Jouni Koskelalta.
Maakuntajohtaja, pirkanmaan liitto, postilaki (muokattu 9.11.2022) Heli Lehtelä

Maakuntajohtaja postilaista: ”Tuollaisen lainsäädännön valmistelu pitäisi lopettaa kokonaan”

– Tällaisessa maailmantilanteessa, jossa me nyt olemme, pitäisi vahvistaa demokratiaa, eikä päin vastoin, toteaa maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen Pirkanmaan liitosta koskien postilakiin valmisteilla olevia muutoksia, postin palvelun heikentymistä ja yhä kallistuvaa hinnoittelua.

Maakuntajohtaja kertoo koko Länsi-Suomen olevan mukana rintamassa sen suhteen, että sanomalehtien jakelun toimivuutta ei saa heikentää lainsäädännöllä. Jakelun hintaa ei myöskään pitäisi nostaa jakamalla kansalaisia eriarvoiseen asemaan.

– Tuollaisen lainsäädännön valmistelu pitäisi kokonaan lopettaa. Olemme siinä aivan samaa mieltä pohjoisen ja idän kanssa, jotka ilmaisivat kantansa näkyvästi.

Ahonen ilmaisee huolensa yhä harvempiin käsiin ajautuvasta, keskittyvästä mediasta, jolloin demokratiassa tärkeä moniäänisyys vähenee.

– On vaarana, että syntyy uutiserämaita, ja niitä on jo syntynytkin. Meidän pitäisi miettiä ennemminkin, kuinka voimme tukea mediaa, kuin että heikentäisimme sen asemaa.