Nuorisovaltuusto, Urjala Hanna Itkonen

Nuorilta kysytään marraskuussa, mikä mättää

Ohjaamon hanketyöntekijä Saara Villberg esitteli Urjalan kunnan nuorisovaltuustolle viime keskiviikon kokouksessa Mikä vituttaa? -illan toimintamallin ja kertoi sen toimintaperiaatteista sekä mahdollisuuksista. Nuorisovaltuusto päätti järjestää vastaavanlaisen tapahtuman 23. marraskuuta Urjalassa.

Innokylän verkkosivujen mukaan tapahtumassa 13–29-vuotiaat nuoret tuovat esiin kokemuksia ja näkemyksiä siitä, miten palvelut toimivat ja mikä arjessa mättää. Nuorten viestit välitetään oikeille palveluille ja niiltä pyydetään vastauksia nuorten esiin nostamiin asioihin.

Se, miten kysymyksiä sanoitetaan, vaikuttaa siihen millaisia vastauksia saadaan. Kärjekkään kysymyksen tarkoitus on saada vastaukseksi suoraa puhetta siitä, mikä on pielessä.

Nuorisovaltuusto päätti muokata tapahtuman mallin Urjalaan parhaiten sopivaksi ja kutsua paikalle kaikki paikalliset nuoret.