Hoitajalakko, päivystys, Tays Valkeakoski Urjalan Sanomat

Tays keskittyy pääsiäisenä vain päivystykseen – Valkeakosken päivystys avataan

Tehyn ja Superin lakko jatkuu perjantaiaamuun 15.4. kello 6 asti. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että Tays pyrkii kaikin keinoin turvaamaan päivystystoiminnan, mutta päivystyksen ruuhkat todennäköisesti pahenevat ja päivystystoimenpiteiden odotusajat venyvät.

Tays on joutunut perumaan pääsiäistä edeltäviltä päiviltä kiireistä hoitoa, kuten syövän hoitoa ja tutkimusta. Sairaalasta ollaan henkilökohtaisesti puhelimella tai tekstiviestillä yhteydessä potilaisiin, joiden vastaanotto- tai toimenpideaika perutaan.

Lakko päättyy perjantaiaamuna,  mutta alkaa uudelleen keskiviikkona 20.4. kello 6, ellei sovintoratkaisua ole löytynyt. Pääsiäisenä perjantaista maanantaihin Tays hoitaa ensisijaisesti päivystystä.

– Pyrimme tekemään mahdollisuuksien mukaan myös joitain muita kiireisiä hoitoja. Koska suojelutyöresurssit ovat tänään saamamme tiedon mukaan ensi viikon keskiviikkona 20.4. erittäin huonot, emme voi avata vuodeosastojamme Tays Valkeakoskelle tai Tays Sastamalaan muutamaa pyhäpäivää ja yhtä arkipäivää varten, kertoo johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

Tays avaa kuitenkin Valkeakosken yhteispäivystyksen perjantaista 15.4. alkaen siten, että päivystys palvelee alueensa asukkaita ainakin perjantaista tiistaihin kello 8–20.