huijausyritykset Heli Lehtelä

Huijarit soitelleet muun muassa Urjalan kunnan ja Akaan kaupungin nimissä

Useampiin urjalalaisiin talouksiin on soiteltu Urjalan kunnan ja Akaan kaupungin nimissä. Soittaja on sanonut, että kunnalla ja kaupungilla on menossa kunnallistekniikkaan liittyvä katselmointi ja ehdottanut käyntiaikaa. Minkäänlaista kunnallistekniikkaan liityvää katselmointia, jonka vuoksi lähestyttäisiiin asukkaita ei ole menossa. Soittaja on siis liikkeellä kyseenalaisin aikein. Kannattaa olla tarkkana kenet kotiinsa päästää, jos vierailemaan pyrkivä ei ole tuttu.

Myös huijauksia, joissa poliisiksi esittäytynyt henkilö on tiedustellut pankkitunnuksia on liikkeellä. Poliisiksi esittäytynyt henkilö on pyytänyt yksityisen henkilön apua rikoksen selvittämiseen rahasummien luovuttamisella tai siirtämisellä. Kenellekään ei tule luovuttaa pankkitunnuksia, eikä rahaa tule viedä poliisina esiintyvän henkilön esittämiin kätköpaikkoihin. Useampien henkilöiden luottamus on yritetty voittaa viittaamalla heidän kotioveensa tehtyihin murtojälkiin, jotka ovat ilmaantuneet kotioviin yhtäaikaisesti soittojen kanssa.

Jos sinuun kohdistuu huijausyritys tai tulet huijatuksi, ota yhteys poliisiin.