Ukrainan konfliktista kärsiviä voi auttaa esimerkiksi lahjoittamalla rahaa tai alkamalla lipaskerääjäksi.
keräys, spr, Ukraina, Urjala (muokattu 9.3.2022) Heli Lehtelä

Ukrainalaisille kerätään apua, hätämajoitusta kartoitetaan

Suomen punaisen ristin Urjalan osasto on käynnistänyt rahakeräyksen ukrainalaisten auttamiseksi. Keräyslippaat löytyvät Urjalan ruokakaupoista, apteekista ja Urjalan Sanomista.

– Kerätyt varat käytetään auttamiseen kriisialueella ja ne toimitetaan perille SPR:n virallista reittiä. Tavaraa tai ruokaa ei kannata lähteä viemään paikan päälle. SPR toimittaa Ukrainaan myös ensihoitoyksikköjä, kertoo Urjalan SPR:n varapuheenjohtaja Teppo Selimaa.

Auttaa voi myös antamalla aikaansa ja ryhtymällä lipaskerääjäksi. Kerääjäksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä puhelimitse yhdistyksen puheenjohtaja Katja Vättöön 050-5832316, varapuheenjohtaja Teppo Selimaahan 040-5626312 tai sihteeri Nina Selimaahan 040-5626310.

Urjalassa ja Akaassa valmistaudutaan myös vastaanottamaan ukrainalaisia pakolaisia.

– Tällä hetkellä selvitellään mahdollisia hätämajoitustiloja tulevaisuuden varalle, kommentoi perusturvajohtaja Elina Anttila.

– Ensikädessä valmistaudumme vastaanottamaan pakolaisia viiden huoneiston verran, kertoo Urjalan kunnanjohtaja Annu Kuusisto. 

Urjalan kunta käynnisti alkuviikosta tavarakeräyksen näiden asuntojen kalustamiseksi. Keräys veti mukavasti ja sitä koordinoinut Juha Tuominen kertoi jo tiistaina iltapäivällä, että tarvittavat kalusteet olivat jo kasassa.

– Tarpeet tarkentuvat sitten, kun nähdään paljonko pakolaisia oikeastaan saapuu.