Puukonttorin ainutlaatuisin yksityiskohta on julkisivun keskeltä, ylhäältä löytyvä verholasi-ikkuna. Se on valmistettu Nuutajärvellä, kun 1800-luvulla Saksan Gernheimista tulleet lasinpuhaltajat toivat tietotaitonsa lasitehtaalle mukanaan. Puuakka, Minna Huuhka, korjasi nyt osittain halkeilleita ruutuja uv-liimalla, jolloin ulkopuolisen on lähes mahdotonta enää erottaa vaurioita.
nuutajärvi, restaurointi (muokattu 28.9. 13:51) Heli Lehtelä

Puuakka huhki vuoden, hurja restaurointiurakka on nyt valmis

Puukonttorin hurja restaurointiurakka on nyt valmis

Turkoosin verstashuoneen seinänvierustoilla on nojallaan ruudullisia, suuria ikkunoita värikkäine pitsikoristeineen; kuin alttareita. Pienempiäkin pokia löytyy ikkuna poikineen. Päässä alkaa soida Miljoonasateen hitti, 506 ikkunaa.

Kiitos kun luet Urjalan Sanomia!

Tämä sisältö on vain tilaajillemme. Tee tilaus, niin pystyt jatkamaan lukemista.