Pomon päärooleissa taituroivat Ilkka Heiskanen ja Antti Peltola. Katsojan on itse otettava selvää, kuka lopulta sitten onkaan kenenkin pomo.
kesäteatteri Heli Lehtelä

Viikinsaressa nähdään tänä kesänä konstikas Pomo

– Toi tyyppi on ite kaiken tän takana, hihkui vieressä oleva yläasteikäinen katsoja näytelmän Pomo ensi-illassa Viikinsaaren kesäteatterissa viime lauantaina.

Pomo on yritysmaailmaan sijoittuva moderni komedia, jota ei olla aiemmin nähty Suomen kesäteatterilavoilla. It-firmaan sijoittuva tarina on hieman poikkeuksellinen perinteisesti maalaiskomediasta ammentavassa kesäteatterigenressä. Toteutustapa on kuitenkin takuuvarmaa kamaa perinteisenkin kesäteatterin ystävälle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa ja suupielet kääntyvät ylöspäin.

Lisäksi katsoja saa kutkuttavasti hieman itsekin arvella, mitä juonenkäänteiden takana mahtaakaan olla. Aivan perheen pienimille tarina ei luultavasti avaudu, mutta näytelmää katsomaan voi kyllä ottaa jo ala-asteikäisenkin.

Kuuden näyttelijän porukka oli tehnyt ohjaajansa Olka Horilan kanssa huolellista työtä. Taidolla vedetyt roolisuoritukset toivat esiin hauskoja stereotypioita työntekijöistä. Sellaisia, joihin varmasti firmasta kuin firmasta on löydettävissä vastineet.

Koronaturvallisuutta arvostavalle Viikinsaaren kesäteatteri on erinomainen vaihtoehto kesäretkeä ajatellen. Pyhäjärvessä olevaan saareen pääsee yhteysveneillä Laukontorilta käsin ja kuljetuksen hinta sisältyy teatterilipun hintaan. Saaresta löytyy myös ravintola, uimaranta ja leikkikenttiä, eikä kotiin ole kyytien puolesta kiire. Palata ei nimittäin tarvitse heti näytöksen jälkeisellä kuljetuksella.