Kaupallinen yhteistyö: Urjalan Kokoomus
Urjalan Kokoomus (muokattu 31.5.2021) Urjalan Sanomat

Avoin, joustava ja yhteisöllinen – meidän kaikkien Urjala

Terveys- ja sosiaalipuolen lähipalvelut on turvattava myös sote-muutoksessa

Hyväntuulinen joukko Urjalan Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaita kurvaa toukokuisena lauantaina yhteiselle metsäretkelle. Metsäretki on rento nimitys sille, että otetaan yhteiskuvia ja puhutaan kuntapolitiikkaa.

Vaikka ehdokkaat pohtivat vakavia aiheita, kuten sitä, miten saadaan nykyiset terveys- ja sosiaalipalvelut pysymään Urjalassa, tai miten kunta pystyy auttamaan työpaikkojen luomisessa, keskustelu ei käänny puisevaksi.

Ehdokkaiden ammatit kertovat omaa monipuolista kieltään. Joukkoon mahtuu muun muassa hierojaa, tuotekehitysinsinööriä, palveluohjaajaa, koneistajaa, toimitusjohtajaa, opiskelijaa ja vesilaitoksen hoitajaa. Laaja-alainen kokemus antaa hyvät eväät päätöksentekoon, kun maailmaa katsotaan useasta eri vinkkelistä.

– Tällaisia me ollaan. Meillä tosiaan aina keskustellaan vilkkaasti. Politiikka on yhteistyötä, niin omassa ryhmässä kuin eri puolueiden välillä, korostavat Jaakko Honkaniemi ja Janne Suonpää.

Polveilevasta keskustelusta huolimatta ryhmän tavoitteet ovat yhteneväiset. Niihin kuuluvat muun muassa vastuullinen kuntatalouden hoito, kunnan houkuttelevuus työnantajana, yrittäjyyden tukeminen ja joustavat perheiden palvelut.

Jos olisimme perhe, niin:

Päätämme leikkiä ajatusleikkiä. Jos Urjalan kunta olisi yksi iso perhe, mitä sille tapahtuisi tulevina vuosina, jos Urjalan Kokoomuksen tavoitteet toteutuisivat? Ehdokkaat lähtivät mielellään ajatusleikkiin. Lopputulos on tässä:

Mummu ja vaari löytävät oman tutun terveysaseman edelleen Urjalasta. Heidän lääkärinsä eivät vaihdu tiuhaan, sillä perheellisiä lääkäreitä on jäänyt vakituisesti asumaan Urjalaan. Siitä saa kiittää viihtyisää päiväkotia ja turvallista koulutietä.

– Pääkaupunkiseudulla lapsilla oli päiväkodissa kuulosuojaimet. Täällä niitä ei tarvita, tyytyväinen äiti huokaa.

Myös perheen kuopus pääsee rokotukseen tuttuun neuvolaan, sillä Urjala on onnistunut turvaamaan lähipalvelut sote-muutoksesta huolimatta.

Työntekijöitä on ollut helppoa löytää, sillä moni paluumuuttaja on alkanut arvostaa etenkin Urjalan luontoa ja liikunnan harrastusmahdollisuuksia. Kunta on myös hyvässä maineessa työnantajana. Se osaa näyttää henkilöstölleen, että työntekijät ovat tärkeitä.

Esikoiselle töitä ja tsemppiä

Myös perheen sukulaisia on alkanut tupsahdella pääkaupunkiseudulta Urjalaan, sillä paikkakunnalla on hyvät tietoliikenneyhteydet ja etätöihin sopivia toimitiloja.

Esikoinen löytää töitä ja saa muutenkin tsemppiä tulevaan käydessään nuorten ohjaamossa ja sote-keskuksessa. Se on helppoa, kun melkein kaiken löytää samalta luukulta.

Perheen pienyrittäjäisä ryhtyy mentoriksi naapurin nuorelle, joka perustaa monipuolisen kylätalkkariyrityksen. Tästä firmasta tuntuu saavat ihan kaikkea, digiavusta lumitöihin saakka.

Perheen äiti käy työnsä takia usein Tampereella ja Helsingissä. Se onnistuu näppärästi. Urjalasta lähtee hyvin linja-autoja keskeisiin suuntiin. Kuin ihmeen kaupalla myös lähijunat saadaan lopulta kulkemaan.

Perheen isovanhemmat pääsevät Urjalan torille asiointikyydillä. Pienellä paikkakunnalla naapuriapu ja yhteisöllisyys ovat kovia sanoja. Välillä mummu pääsee naapurissa asuvan kesäasukkaan kyytiin, joka asuu Urjalassa mielellään talvellakin.

Mukana keskustelemassa olivat Urjalan Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat: Erja Aaltonen, Katja Alitalo-Kotsalo, Terttu Hiukkamäki, Jaakko Honkaniemi, Pauliina Jalonen, Mika Järvinen, Jatta Kannisto, Joona Paija, Merja Rauta, Heidi Rytky, Janne Suonpää, Topi Talvitie, Pekka Toriseva ja Ilkka Vuori.

Urjalan Kokoomuksen tavoitteet:

 • Hoidetaan kuntataloutta vastuullisesti
 • Turvataan terveys- ja sosiaalipuolen lähipalvelut myös sote-muutoksessa
 • Tuetaan oman kunnan yrittäjiä ja luodaan työpaikkoja
 • Tehdään työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen mahdollisimman helpoksi
 • Ylläpidetään ja kehitetään joukkoliikenneyhteyksiä, myös sisäistä asiointiliikennettä
 • Säilytetään turvallinen ja laadukas opinpolku
 • Nostetaan kunnolla esiin Urjalan luonto ja hyvät liikuntamahdollisuudet

https://urjalan.kokoomus.net/

Urjalan Sanomien muut kaupalliset yhteistyöt.

Urjalan Kokoomuksen tavoitteet:

 • Hoidetaan kuntataloutta vastuullisesti
 • Turvataan terveys- ja sosiaalipuolen lähipalvelut myös sote-muutoksessa
 • Tuetaan oman kunnan yrittäjiä ja luodaan työpaikkoja
 • Tehdään työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen mahdollisimman helpoksi
 • Ylläpidetään ja kehitetään joukkoliikenneyhteyksiä, myös sisäistä asiointiliikennettä
 • Säilytetään turvallinen ja laadukas opinpolku
 • Nostetaan kunnolla esiin Urjalan luonto ja hyvät liikuntamahdollisuudet

https://urjalan.kokoomus.net/