koronarajoitukset (muokattu 28.5.2021) Marjo Alste

Pandemiaohjausryhmä: kokoontumissuositukset muuttuvat myös Pirkanmaalla, yksityistilaisuuksissa ei enää osallistujarajoitusta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti perjantaina aamupäivällä, että Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ei enää suosittele valtioneuvoston päivitetyn hybridistrategian mukaisesti yksityistilaisuuksiin osallistujarajoitusta. Tilaisuudet on kuitenkin yhä järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Pandemiaohjausryhmä suosittelee, että perhejuhlissa vieraiden saapumis- ja lähtöajoista pidetään vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.

Valtioneuvoston päivitetyn hybridistrategian mukaan kiihtymisvaiheessa ei ole enää kokoontumisissa henkilömäärien ylärajoja. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa Pirkanmaata koskevista linjauksista tarkemmin myöhemmin.

 

Perjantaina kokoontunut Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut valtioneuvoston hybridistrategian pohjalta myös, että aikuisten sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvaväliä, pystytään noudattamaan. Sen sijaan aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit tulee sisätiloissa pitää edelleen tauolla.

Yleiset maski- ja etätyösuositukset ovat edelleen voimassa. Työnantaja voi tarvittaessa antaa myös yleisiä suosituksia tiukempia ohjeita henkilöstölle työaikana tapahtuviin kokoontumisiin.

Päivitetyn hybridistrategian pohjalta korkeakoulut voivat siirtyä lähiopetukseen.

 

Valtioneuvoston päivitetyn hybridistrategian mukaan yleisötilaisuuksien järjestämisen edellytys on turvaohjeiden noudattaminen, jolloin järjestäjä velvoitetaan turvaväleihin yli 10 henkilön kokoontumisissa sisällä ja yli 50 henkilön tilaisuuksissa ulkona. Tapahtumajärjestäjät tekevät yleisötapahtumiin edelleen turvallisuussuunnitelmat.