Kaupallinen yhteistyö: Ilmatar
Sähköntuotanto Urjalasta alkanee alkuvuonna 2022.
Ilmatar Urjalan Sanomat

Uuden tuulipuiston rakennustyöt alkaneet Urjalassa

Valmistuessaan puisto tuottaa uutta puhdasta energiaa Suomen sähköverkkoon

Energiayhtiö Ilmatar on aloittanut vuodenvaihteessa tuulipuiston rakennustyöt Humppilassa ja Urjalassa. Alueelle tullaan rakentamaan yhteensä kuusi tuulivoimalaa, joiden tornikorkeus on 135 metriä. Kolme voimalaa tullaan rakentamaan Humppilaan ja kolme Urjalaan. Tornikorkeus on hyvin maltillinen nykyteknologiassa.
– Yksi Ilmattaren 4,3 MW tuulivoimala tuottaa noin 13 000 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 650 sähkölämmitteisen omakotitalon energiankulutusta, kuvailee Ilmattaren rakennuttamispäällikkö Harri Rauma.
Rakennustyöt alkoivat tammikuussa teiden kunnostamisella ja puunpoistolla. Urjalan voimalat rakennetaan Mansikkamäentien alueelle, jonne rakennetaan kokonaan uusi liittymä valtatie 9:lle palvelemaan tuulipuistoa. Tuulipuistoon on rakennettu työmaatoimistoalue osoitteeseen Kankaantie 4, joka toimii tukikohtana koko rakentamisen ajan.

Tuulipuisto tulee valmistumaan 2022 alussa
– Tuulipuistossa on tällä hetkellä käynnissä maanrakennus- ja kaapelointityöt. Lisäksi käynnissä on myös sähköaseman rakentaminen Virtalankulmantien varteen, jonka kautta tuotettu sähkö syötetään verkkoon. Siirrymme seuraavaksi rakentamaan tuulivoimaloiden nosturikenttiä, varastoaluetta, tiestöä ja perustuksia. Tuulipuiston maanrakennustyöt kestävät yleensä 6–8 kuukautta riippuen rakennettavien tuulivoimaloiden määrästä, sanoo hankkeen projektipäällikkö Petter Sund Ilmattarelta.
Tuulivoimalan pystytysalue rajataan aina tarkasti turvallisuussyistä. Rakentamisen jälkeen liikkumista voimalan läheisyydessä ei enää rajoiteta. Tällä hetkellä tuulipuiston rakennustöissä työskentelee noin 10 henkilöä ja enimmillään tuulipuiston rakennustöissä tulee työskentelemään infrarakennusvaiheessa noin 20 henkilöä.
– Rakennustöissä pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia aliurakoitsijoita ja usein paras apu löytyy läheltä. Yhteydenottoja onkin jo saatu kiitettävästi, kertoo projektipäällikkö Sund.
Voimaloiden pystytys alkaa syksyllä 2021 ja tuulipuiston kaupallinen käyttö alkaisi taas vuoden 2022 alkupuolella. Tuulipuistot jäävät Ilmattaren omistukseen koko käyttöajalle ja tuulipuiston käyttöikä on vähintään 30 vuotta. Ilmatar myy tuulipuistoissa tuotetun tuulisähkön kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Kunnat saavat tuulipuistoista merkittävää kiinteistöveroa käytön ajalta. Ilmatar rakentaa parhaillaan myös suurta tuulipuistoa Pyhännän ja Kajaanin alueelle, sekä valmistelee useita muita tuulivoimahankkeita eri puolilla Suomea.

Tee sähkösopimus

Asiakaspalvelu:
Puh. 020 734 1333
Arkisin 8–18,
lauantaisin 9–15
asiakaspalvelu@ilmatar.fi
www.ilmatar.fi

 

Urjalan Sanomien muut kaupalliset yhteistyöt.

Tee sähkösopimus

Asiakaspalvelu:
Puh. 020 734 1333
Arkisin 8–18,
lauantaisin 9–15
asiakaspalvelu@ilmatar.fi
www.ilmatar.fi