koronarokotukset Heli Lehtelä

Koronarokotteiden ajanvaraus on ruuhkainen, olkavarsia piikitetään resurssien puitteissa

Akaan kaupunki tiedottaa, että terveydenhuolto urakoi parhaillaan hartiavoimin koronarokotusten antamisessa asiakkaille.

– Suuren kysynnän ja toisaalta pienten saapuvien rokote-erien vuoksi aikoja ei valitettavasti voida antaa kovin pitkälle, tiedotteessa sanotaan.

Rokotusajan varaaminen suositellaan tehtäväksi ensisijaisesti Akaan kaupungin nettisivuilla Klinik 24 h-asioinnin kautta.

– Kun olet jättänyt yhteydenottopyynnön, jääthän rauhassa odottamaan vastaustamme. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä puhelimitse tai muuta kautta. Meillä on parhaillaan käsiteltävänä 800 Klinik-yhteydenottoa, joista jokaiseen vastataan ja varattuja aikoja ilmoitetaan sitä mukaa kun aikoja on annettavissa. Aikaa voi joutua odottamaan viikkoja, mutta se on tulossa jokaiselle. Tällä hetkellä päällekkäiset yhteydenotot ruuhkauttavat toimintaamme ja puhelinajanvarauksen niiltä asiakkailta, jotka eivät voi käyttää sähköistä Klinik-asiointia, terveydenhuolto muistuttaa.

Tilannetta kuvastaa se, että rokotteita saapuu Akaaseen ja Urjalaan yhteensä alle 200 annosta viikossa. Alueella on yli 75-vuotiaita noin 2500, joista rokottamatta on noin 1000 henkilöä. Samalla rokotetaan riskiryhmään 1 kuuluvia.

– Olemme pahoillamme tilanteesta ja ymmärrämme asukkaiden tarpeen saada rokote nopeasti. Vastaamme jokaiseen yhteydenottoon riskiryhmäjärjestyksessä, ja toivomme kärsivällisyyttä oman vuoron odottamisessa. Henkilöstömme tekee parhaansa auttaakseen kuntalaisia heille annetuilla mahdollisuuksilla. Annetaan heille työrauha tässä haastavassa tilanteessa, pyytävät perusturvajohtaja Elina Anttila, ylilääkäri Tiina Määttä sekä johtava hoitava Marja Lehtonen.