Suomalainen tekstiiliteollisuus, suomalainen villa (muokattu 9.2.2021) Urjalan Sanomat

Vastine: Pässinpökkimä ei ole entisensä -hyvä niin

Suomalaisesta villasta on syytä olla ylpeä. Vuosikymmenten jalostustyöllä suomalaisesta villasta on tullut pehmeä ja laadukas huippuluokan raaka-aine, jota himoitaan ulkomaita myöten. Pistelevää, karkeaa tikkuvillaa ei vyyhdeissä enää ole. Kiitos siitä kuuluu periksiantamattomille lampureille, lammastilaneuvojille, rotuyhdistyksille sekä tietysti pohjolamme oloihin sopeutuneille sitkeille lampaillemme.

Kotimaassamme lampaiden jalostus on huippuluokkaa ja kansainvälisestikin tunnettua jossa villalla on suuri merkitys -yhä enenevissä määrin. Vain hyvinvoiva lammas tuottaa hyvää villaa. Jalostuksen lisäksi oikea ruokinta, laadukkaat kotoiset rehut, stressitön, lajinmukainen ympäristö, laidunnus auringonvaloineen, tuulineen ja sateineen, säännöllinen ja huolellinen kerintä sekä villan lajittelu -jokainen vaihe on tärkeä silmukka villapaidassamme.
Kahdeksan kehräämöämme karstaavat ja kehräävät kymmeniätuhansia kiloja vuodessa ekologista raaka-ainetta, luonnon uusiutuvaa superkuitua, 100% suomalaista villaa. Käsityöläisen nostaessa puikoilleen kotimaisen villalangan, kruunataan vahva ketju missä myös alkutuottaja, suomalainen lampuri saa korvauksen työstään.

Eläköön suomalainen villa!

Sanni Kaitamäki, lampuri kehräämöyrittäjä, Finnsheep ry:n hallituksen villa-asiantuntija

Vastine viittaa Urjalan Sanomissa 4.2. julkaistuu juttuun: Pässinpökkimät eivät enää ole entisensä