Terveydenhuolto Minna Mäkelä

Pirkanmaalle uusi päivystyksen palvelunumero – palvelee, kun oma terveysasema on kiinni

Numero palvelee, kun oma terveysasema on kiinni

Pirkanmaalla käynnistyy vuoden vaihtuessa yhteinen, ympärivuorokautinen päivystyksen palvelunumero 116117. Kaikki päivystykseen aikovat pirkanmaalaiset soittavat sen jälkeen numeroon 116117 silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

Numerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numerosta saa myös apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Maksuttomaan 116117-numeroon kannattaa soittaa aina, kun miettii päivystykseen lähtemistä.

Jos asiakkaalla on päivystyslähete, päivystykseen voi mennä ilman yhteydenottoa päivystysapuun.

Hätätilanteessa soitetaan edelleen hätänumeroon 112.

Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

Päivystysavun käyttöönoton jälkeen lopetetaan Taysin lasten päivystyksen nykyinen neuvontanumero 03 311 63345.

Uudistuksen jälkeenkin terveysasemien yhteydenottotavat säilyvät ennallaan.

Omalle terveysasemalle otetaan yhteyttä joko terveysaseman sähköisten palvelujen kautta tai soittamalla terveysasemalle. Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikka, jossa hoidetaan myös kiireelliset asiat sen ollessa auki.

Puhelun alussa soittaja valitsee oman asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta eri vaihtoehdosta: Tampereen ja Oriveden asukkaat valitsevat tuottajaksi Tampereen kaupungin ja muiden kuntien asukkaat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Päivystysapu 116 117 on sosiaali- ja terveysministeriön linjaama toimintamalli, joka palvelee samassa puhelinnumerossa eri puolilla Suomea.

Puhelu ohjautuu eri sairaanhoitopiirien päivystysapunumeroihin soittajan sijainnin mukaan.