korona Urjalan Sanomat

Valtaosa kulutti jouluna koronasta huolimatta saman verran rahaa kuin normaalistikin

Esirivi tulee tähän

Urjalan Sanomat tiedusteli joulunalusviikolla lukijoidensa rahankulutustottumuksista tänä vuonna vietetyn koronajoulun yhteydessä. Koronatilanteen vuoksi joulun suositus oli, että juhlaa vietettäisiin maksimissaan kymmenen hengen porukoissa, ja turhaa matkustelua sekä pitkällä asuvien sukulaisten tapaamista vältettäisiin. Vaikuttiko matkustussuositus kansalaisten joulunviettoon käytettyyn rahaan?

Urjalan Sanomien lukijoista selkeä enemmistö, 68 prosenttia, kertoi kuluttaneensa tänä vuonna jouluun rahaa melko samalla tavalla ja samoihin kohteisiin kuin normaalistikin. 18 prosenttia kertoi rahaa kuluneen vähemmän, 11 prosenttia taas tunnusti kuluttaneensa rahaa aiempia jouluja enemmän. Kolme prosenttia vastanneista oli kuluttanut rahaa melko saman verran, mutta normaalista poiketen esimerkiksi reissuihin käytetyt varannot käytettiin tänä vuonna ruokaan tai lahjoihin.

Paikallislehden kysely oli avoinna viikolla 52 21.-27. joulukuuta välisen ajan. Yhteensä vastauksia tuli 38 kappaletta.