korona (muokattu 5.1.2021) Heli Mustonen

Koronarokote: Urjalassa ja Akaassa ei ole vielä tietoa käytännön järjestelyistä

Apulaisylilääkäri Kaisa Kivinen kertoi tänään Urjalan Sanomille, että Akaan ja Urjalan yhteisvastuualueella ei ole vielä tietoa, miten koronarokotukset järjestetään Akaassa ja Urjalassa käytännössä. Esimerkiksi siitä, millä tavalla rokotettavat kutsutaan, ei ole vielä tietoa.

– Rokotusjärjestys on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukainen ja tarkentuu varmasti lähiviikkoina. THL:n esitys pohjautuu kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän kannanottoihin.

– Vasta ensimmäinen rokote-erä on saapunut maahan. Sitä mukaa kun uusia eriä saapuu, saamme lisää tietoa aikataulusta. Käytännön järjestelyistä en vielä osaa sanoa mitään. Luulen, että THL tai sairaanhoitopiiri antaa aikanaan siitäkin suositukset.

Julkisuudessa on puhuttu siitä, että hyvin pienelle osalle rokotetuista voi tulla allergiaoireita. Ne ovat hoituneet lääkityksellä, eivätkä ole uhanneet henkeä.

– Rokoteallergiaa epäilevän kannattaa olla terveydenhuoltoon yhteydessä siinä vaiheessa, kun tietoa on enemmän, Kaisa Kivinen sanoo.