Hätäpuhelut (muokattu 29.12.2020) Urjalan Sanomat

Hätäpuheluihin vastattiin jouluna 30 sekunnissa

Hätänumeroon tehtiin joulupyhinä eniten ilmoituksia tehtävälajeista muu sairastuminen, kaatuminen ja rintakipu. Suurin osa tehtävistä välitettiin ensihoidolle.

Hätäkeskukset vastasivat jouluaaton ja Tapaninpäivän välisenä aikana 19 587 hätäpuheluun. Viime vuonna vastaava luku oli 19 685. Hätäpuheluista 100 prosenttiin vastattiin 30 sekunnissa, kuten edellisenäkin vuonna.

Hätäilmoitusten perusteella viranomaisille välitettiin 10 626 hälytystehtävää. Tehtävät jakautuivat eri toimialoille seuraavasti: ensihoito 59 prosenttia, poliisi 32 prosenttia, pelastus 4 prosenttia ja sosiaalipäivystys 4 prosenttia. Kolme yleisintä hätäkeskustietojärjestelmään kirjattua hälytystehtävää olivat muu sairastuminen, kaatuminen ja rintakipu.