Monologin esittää näyttelijä Akseli Kouki (keskellä). Esityksen on ohjannut Esa-Matti Smolander. Heidän seurassaan viime kesänä Pentinkulman päivillä myös kirjailija Anneli Kanto.
väinö linna Urjalan Sanomat

Nuoret sotilaat -kiertue tavoittanut jo yli 2000 nuorta

Kirjailija Anneli Kannon tunteita herättävässä, tänä vuonna ensi-esityksensä saaneessa Nuoret sotilaat -monologissa kuullaan talvi- ja jatkosodassa olleiden nuorten sotilaiden todellisia kokemuksia rintamalta.

Esitys on kiertänyt syksyn aikana lähes 30 yläkoulussa ja lukiossa ja sen on nähnyt tähän mennessä yli 2 000 nuorta. 

Esitystä on kuvattu vaikuttavaksi ja tunteita herättäväksi. Nuoret ovat kertoneet löytäneenä samaistumispinnan esityksen nuoriin henkilöihin. Lukuisten myönteisten palautteiden joukosta on poimittu myös tekstin otsikko: ”Parasta piristystä korona-aikaan.”

Monologin esittää nuori näyttelijä Akseli Kouki, joka esitti uusimmassa Tuntematon sotilas -elokuvassa ja -sarjassa sotamies Saloa, ja sen on ohjannut Teatteri Jukon tuleva taiteellinen johtaja Esa-Matti Smolander.

Nuoret sotilaat -kiertue jatkuu keväällä 2021. Esitys muun muassa osallistuu Oulussa Valtakunnallisen Monologikilpailun loppukilpailuun, johon se on valittu.