Petri Grönholm on kovassa vireessä tällä hetkellä.
Futsal (muokattu 18.12.2020) Urjalan Sanomat

Akaa Futsalilla kahden voiton viikko

Juha Vedenpää

Koronapandemia on tyhjentänyt Futsal-Liigan katsomot, mutta pelit jatkuvat tällä hetkellä ilman yleisöä. Akaa Futsalilla oli viikonloppuna ohjelmassa kaksi kotipeliä. Perjantaina Monitoimihallilla kaatui Helsingin IFK lukemin 5-1 (1-0) ja sunnuntaina puolestaan Sievi maalein 7-3 (4-2), ja näin joukkue jatkaa voittoisassa vireessä kohti lauantaina koittavaa joulutaukoa.

Liekö tyhjä kotikatsomo ollut syynä siihen, että Akaa Futsalilla oli perjantaina vaikeuksia saada tehoja omaan hyökkäyspeliinsä. Oman osansa asiaan teki toki myös vastustaja HIFK, joka puolusti erittäin kurinalaisesti ja tylsytti leijonien hyökkäykset varsinkin avausjaksolla tehokkaasti. Vain kerran pallo saatiin maaliin, kun Petri Grönholmin kuti yllätti helsinkiläismaalivahdin Kim Lingmanin syötön jälkeen.

Toisen jakson ensimmäiset 15 minuuttia pelin juoni pysyi samana. Akaa piti palloa, tosin hyökkäyksiinsä sekin sai lisää juonikkuutta, mutta kaivattua toista maalia ei saatu millään aikaiseksi. Lopulta HIFK sai luotua sen verran painetta kotijoukkueen maalille, että pallo pomppi Tatu Ahosen käteen. Toisella keltaisella kortilla Ahonen suihkuun ja HIFK runttasi rankkarista tasoituksen ja vei samalla kotijoukkueen maalivahdilta Juho Laineelta nollapelin ajassa 35:13.

Seuraavaksi kapteeni Jussi Nyström otti joukkueensa reppuselkään. HIFK:n tasoituksesta ehti kulumaan vain 9 sekuntia, kun pallo oli hurjan kaukolaukauksen jälkeen vastustamattomasti vierasjoukkueen maalissa. Tästä shokkihoidosta vieraat eivät enää toipuneet, vaan kotijoukkue ilotteli vielä kolme osumaa. Lingman tarjoili jälleen kulmapotkusta vetopaikan, ja tällä kertaa Juhana Jyrkiäisen pommi helähti takanurkkaan: 3-1.

Markus Rautiainen väläytteli nopeuttaan ohittamalla laidassa puolustajan, ja syöttämällä Grönholmin takatolpalta maalintekoon: 4-1. Ja lopussa pallo pomppi kerran kuin varmuudeksi omasta HIFK-pelaajastakin verkkoon. Loppulukemat näin kotijoukkuetta mairittelevasti 5-1.

Kasper Kangas tehokkaana

Jos oli Akaan perjantain kotipelissä vähän nihkeä aloitus, niin sunnuntaina Sieviä vastaan parketille asteli todellakin ärsytetty leijonalauma.

Kelloon ei saatu täyteen vielä edes minuuttia, kun taululla oli lukemat 2-0. Maalinteon aloitti hurjassa vireessä oleva Grönholm, joka ohjasi Jovan Stankovicin laukauksen maalin edestä verkkoon ajassa 00:16. Ja vain 17 sekuntia myöhemmin pallo oli jälleen tolppien välissä. Tällä kertaa Akaan maalivahti Kasper Kangas antoi tyylinäytteen, miten nykypäivän futsalmaalivahti pelaa jalalla. Nousu puolikenttään, vastustamaton laukaus tolpanjuureen, ja lukemat taululla jo 2-0.

Kotijoukkueen tehokkuus oli pelin alussa huippuluokkaa. Ilotulitus jatkui viiden minuutin kohdalla. Kangas oli jälleen noussut mukaan tukemaan hyökkäystä. Syöttö Dusan Milojevicille, jonka ovela laukaus päätyi tolppien väliin paitsi puolustajan, myös maalivahdin jalkojen välistä. Ja vain minuutti tästä, Stankovic löysi kulmapotkusta Nyströmin, joka iski lukemiksi jo 4-0.

Sievi sai vähitellen tukittua omaa päätään kuntoon, ja peli tasoittui. Vieraat ottivat välillä pelin hallintaa itselleen, ja rakentelivatkin lähes tasatahtiin maalipaikkoja kotijoukkueen kanssa. Kangas maalilla venyi ensin muutamaan hienoon pelastukseen, ennen kuin vierasjoukkue sai vihdoin kuparisen rikki ajassa 13:48. Akaan pieni suvantovaihe antoi vieraille mahdollisuuden tulla peliin mukaan, ja sen he myös käyttivät. 4-2 -kavennuksen myötä tauolle mentiin näissä lukemissa.

Toisen jakson alussa Sievi pääsi iskemään kolmannenkin kavennuksen. Suurta henkistä vahvuutta viime vuosina esittänyt Akaa Futsal ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt. Stankovicin upea yksilösuoritus takasi tilanteeksi jo 5-3. Euroopan tämän hetken modernein maalivahti Kangas oli jälleen kerran mukana rakentamassa 6-3 -maalia. Syöttö Milojevicille, jonka tarkka laukaus upposi verkkoon. Loppulukemat 7-3 tyylitteli Grönholm upealla yksilöpurjehduksella, jossa mies laittoi takataskuun yksin koko Sievi-viisikon.

Tehot 1+2 iskenyt ja kotijoukkueen parhaaksi palkittu Kangas oli tyytyväinen mies taiston tauottua.

– Raikasta hyökkäyspeliä ja kolme pistettä, mikä tavoitteena olikin. Aika paljon nykyään tulee tuota hyökkäyspeliä harrastettua, ja maali heti alkuun antoi mukavasti itseluottamusta peliin. Nyt vain katseet kohti keskiviikkoa, Mad Max on pitkässä voittoputkessa ja sitä lähdetään tietysti katkaisemaan, Kangas jutusteli pelin jälkeen.

Kim Lingman taituroi kaksi syöttöpistettä HIFK:ta vastaan.

 

Dusan Milojevic iski kaksi osumaa Sieviä vastaan.