– Virhe on hallintokeskuksen, joten vastuu asiassa on allekirjoittaneella, totesi hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi valtuutetuille maanantaina, kun kokousmateriaalin puuttuminen huomattiin.
kunnanvaltuusto (muokattu 17.12.2020) Heli Lehtelä

Valtuutetut eivät saaneet talousarviota nähtäväkseen riittävän ajoissa, tiedossa jatkokokous

Urjalan kunnanvaltuusto kokoontui eilen, maanantaina yhtenäiskoululla päättämään työllisyyspykälästä, kaavoituskatsauksesta ja sidonnaisuusilmoituksista. Päätökset asioissa tehtiin ennalta tehtyjen esitysten mukaisesti.

Sen sijaan ensi vuoden talousarviosta ei päästy eilisessä kokouksessa tekemään lainkaan päätöstä.

– Valtuutettu Simo Vehmaa huomasi ennen kokousta, että valtuuston esityslistan liitteistä puuttui ehdotus vuoden 2021 talousarvioksi. Se oli tietysti meiltä suuri virhe, mutta yhdessä valtuutettujen kanssa päätettiin, että pidetään asiasta jatkokokous torstaina, jolloin valtuutetuille jää aikaa tutustua rauhassa aineistoon, kertoo kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Valtuuston kokouksen oli määrä olla myös Maijalan viimeinen kokous kunnanjohtajana, mutta nyt viimeinen kokous lieneekin ensi torstaina. Näillä näkymin valtuusto kokoontuu uudelleen yhtenäiskoululla ja asialistalla on vain ensi vuoden talousarvio.

– Urjalan kunnan talous on sellaisessa kunnossa kuin se voi pienessä maalaiskunnassa vain olla. Meillä on taseessa ylijäämää, Urjala ei ole kriisikunta. Talousarvio on tietysti  hieman miinuksella. Ihan hyvällä mielellä siis jätän tehtäväni vuoden vaihteessa Annulle. Haasteita riittää, mutta tilanne ei ole toivoton, vastaa Maijala kysyttäessä, miltä torstaina päätöksentekoon tuleva talousarvio näyttää.

Maanantaina kokouksesta olivat poissa Pauli Lella (ryhmä Lella), Kari Liehu(kesk.) ja Marjo Leino (kok.). Kaikilla olivat varajäsenet paikalla, joten valtuusto oli koolla täysimääräisenä.