Metallitien alue jakaa mielipiteitä.
tonttitarjonta Heli Mustonen

Urjala kaavoittaa lähivuosina kerros- ja rivitalotontteja keskustaan

Urjalan kunnalla on tällä hetkellä myytävänä noin puolensataa omakotitonttia ja sen uskotaan riittävän hyvin tuleviksi vuosiksi. Omakotitonttien sijaan lähivuosina aiotaan kaavoittaa mieluummin kerros- ja rivitalotontteja.

Syy löytyy etenkin kunnan asukkaiden ikärakenteesta. Vanhusväestön osuus kasvaa koko ajan ja tarvitaan esteettömiä asuntoja. Myös palvelujen keskittyminen keskustaan ja uusi yhtenäiskoulu lisää todennäköisesti rakentamisen keskittymistä sinne.

Tällä hetkellä kunnalla on rivitalojen rakentamiseen soveltuvia tontteja Huhdissa neljä, Kolkanjoen alueella kaksi sekä keskustassa Ruokolan alueella kaksi ja Peltorinteen alueella kolme. Kerrostalotontteja ei ole vapaana yhtään.

Myynnissä olevista asemakaavoitetuista omakotitonteista on keskustassa Laukeelassa 11, Kolkanjoen alueella 14, Peltorinteen alueella 12 ja Huhdissa 13 tonttia.

Lisäksi kunnalla on tarjolla joitakin palstoitustontteja sekä omakotirakentamiseen sopivia maa-alueita kyläkeskuksissa tai niiden läheisyydessä.

Kunnalla on myös rakentamisvalmiita yritystontteja. Niitä on Savikontien alueella kolme, Kolkan pohjoisella alueella kaksi ja Ruokolassa kaksi. Kolkanjoen uudet yritystontit Metallitiellä eivät ole vielä rakentamisvalmiita.

Tonttitiedot ovat peräisin kunnan tämänvuotisesta kaavoituskatsauksesta, joka on esillä kunnanvaltuuston kokouksessa 14.joulukuuta.