Koronarajoitusten takia joulumyyjäisiä ei juuri järjestetä. Menosten kyläyhdistys keksi oman ratkaisun.
joulumyyjäiset (muokattu 14.12.2020) Heli Mustonen

Joulumyyjäisetkin voi järjestää etänä – Menosten kyläyhdistys ahkeroi niin kransseja kuin leipiä

Moni kaipaa itsetehtyjä tuotteita näin joulun alla, kuten joululeivonnaisia tai käsitöitä, mutta ei ehdi tehdä. Joulumyyjäiset ovat olleet pelastus, kun pukinkonttiin on pitänyt saada vaikka villasukat tai ulko-oveen joulukranssi.

Nyt kun koronarajoitusten vuoksi joulumyyjäisten järjestäminen on ollut vaikeaa, Menosten kyläyhdistyksessä päätettiin järjestää etäjoulumyyjäiset.

Yhdistykseltä voi tilata tekstiviestillä kauralyhteitä, kuusenhavukransseja ja pihtahavupalloja. Samoin joulukuusen voi ostaa etänä siinä missä kuivakakun ja saaristolaisleivän.

Tilatut tuotteet noudetaan ennen joulua sunnuntaina Kylätalon pihalta. Joulukuusen yhdistys toimittaa myös suoraan kotiin, jos niin halutaan.

– Tilauksia on tullut mukavasti ympäri Urjalaa, jopa yllättävän paljon, sanoo Hilkka Harju kyläyhdistyksestä.

Yhtä suosikkituotetta ei ole, vaan niin kransseja, lyhteitä kuin leipiäkin on kysytty tasaisesti.

Kylätalon remontti valmistuu kesällä

Myynnissä olevat tuotteet valittiin etämyyjäisiin sen perusteella, että yhdistysväki ehtii ne loihtia samaan aikaan kun Kylätalossa tehdään remonttia. Niinpä esimerkiksi piparkakkutalot jätettiin tänä vuonna valikoimista pois.

– Remonttihanke on tosiaan nyt päällä ja viikonloput ovat menneet sen parissa. Itsenäisyyspäivänäkin remontoitiin. Haimme hankkeelle vuoden lisäaikaa, sillä koronarajoitukset ovat viivästyttäneet töitä keväästä saakka.

– Nyt ei ole paniikkia, paljon on jo valmiina ja kaikki valmistuu kesäkuun loppuun mennessä hyvinkin.

Miten sitten oma joulu, missä välissä sitä ehtii valmistella?

– Omat jouluvalmistelut ovat alkutekijöissään, kun on tätä muuta hommaa, mutta eiköhän sekin valmistu vaikka viime metreillä, Hilkka Harju sanoo hymyillen.