Aleksi Ojala kiittää perhettään ja tyttöystäväänsä, että saa toteuttaa unelmaansa ja elää huippu-urheilun vaatimaa elämää.
huippu-urheilu Heli Mustonen

Huippukävelijä Aleksi Ojala osaa kannustaa myös nuorempiaan

Urjalan tämän vuoden urheiluteoksi on valittu huippukävelijä Aleksi Ojalan Kalevan Kisojen voitto 20 kilometrin ratakävelyssä. Lisäksi palkitsemisperusteluissa mainitaan miehen omat uudet ennätykset kolmella eri ratamatkalla.

Erityisesti valintaan vaikutti myös Aleksin toiminta nuorten urheilijoiden parissa omassa seurassaan Urjalan Urheilijoissa, jossa hän jaksaa tehdä pitkäjänteisesti juniorityötä ammattimaisen urheilun lomassa.

Tällä hetkellä hän harjoittelee tähtäimessään ensi vuoden olympiakisat. Olympialaisia ennen keväällä 2021 Urjalassa järjestetään maantiekävelyn SM-kisat, joissa hän on kisojen ratamestari.

Palkitsemisonnittelupuheluun hän vastasi Pajulahdesta, jossa hän treenaa 3,5 viikon ajan muun muassa korkean ilmatilan huoneessa.

– Kilpakävely on Suomessa pieni laji, mutta jos saan jonkun nuoren inspiroitumaan tämän lajin äärelle, olen tehnyt jotakin oikein, hän sanoo.