Onni Kaapu sanoo olevansa luonteeltaan nimenomaan kestävyysurheilija. Monen lajin yhdistämisessä kiehtoo, että voi asettaa itselleen monia tavoitteita samaan aikaan.
urheilu Heli Mustonen

Vuoden urheilija Onni Kaapu luottaa etukäteissuunnitteluun

Urjalan vuoden urheilija on tänä vuonna Onni Kaapu. Hän saavutti maastopyöräilyn maratonmatkojen Suomen cupissa kolmannen sijan sarjassa M18. Tämän lisäksi hän kilpaili maastotriathlonissa M18- sarjassa Hollolassa ja Oittaalla miesten sarjassa. Hyvinkäällä hän oli kuudes maastopyöräilyn maratonmatkan SM- kilpailuissa.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Kaapu harjoittelee tavoitteellisesti ja monipuolisesti niin maastopyöräilyä, juoksua kuin uintiakin. Harjoittelun lisäksi hän hoitaa lukio-opinnot tunnollisesti. Kisareissujen välissä hän oli kesätöissä Urjalan apteekissa.

Onni Kaapu sanoo, että ensi kesän tavoitteisiin kuuluu kilpailla myös ulkomailla ja pärjätä siellä. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että koronatilanne sen sallii.

Nuoren miehen urheilun ja opiskelun täyttämää elämää ihmetellessä hän muistuttaa, että ihminen ehtii paljon, kun suunnittelee asiat etukäteen ja laittaa ne oikeasti tärkeysjärjestykseen.

– En tekisi tätä kaikkea, jos en tykkäisi siitä, hän sanoo.