Tuulivoima Minna Mäkelä

Tuulivoiman yleiskaava ensi viikon hallitukseen

Akaassa käsittelyssä oleva Karhunrahkan tuulivoimayleiskaava on jälleen kaupunginhallituksen pöydällä ensi viikon tiistaina. Kaupunginhallitus päätti viime kokouksessa edetä asiassa niin, että suunnitelmat pannaan nähtäville 4. tammikuuta ilman yhtään tuulivoimalaa.

Hämmentävä äänestyspäätös tietää sitä, että nyt kaupunki kysyy toimintaohjeita sekä Pirkanmaan liitolta että Pirkanmaan ely-keskukselta.

Va. kaupunkikehitysjohtaja Jari Jokinen kommentoi, että ydinkysymys on, onko kyseessä enää tuulivoimayleiskaava, jos kaavassa ei ole voimaloita, ja miten kaupunginhallituksen tekemään päätökseen pitäisi nyt suhtautua.

Jari Jokinen sanoo, että aineiston muuttaminen vastaamaan kaupunginhallituksen tekemää päätöstä menee sen verran aikaa, että aineiston nähtäville laittaminen tammikuun alussa ei ehkä ole mahdollista, vaan siihen tarvitaan lisäaikaa.