korona Heli Mustonen

Korona: ”Kannattaa muistaa, että Urjalakaan ei ole suljettu saari”

Korona puhuttaa tällä hetkellä varmaan joka paikkakunnalla, niin Urjalassakin. Netin keskusteluryhmissä asia nousi esiin hiljattain siksi, että kunnanjohtaja Hannu Maijala kertoi Ylen Pirkanmaan alueuutisille, että Urjalassa on kolme koronatapausta.

Urjalan keskusteluryhmissä alkoi pohdinta siitä, onko joukossa uusia sairastumisia. Urjalan Sanomissa on jo aiemmin kerrottu muutamasta koronaan sairastuneesta. Luku koskee koko koronakautta eli kausi alkaa viime keväästä.

Miten on, johtava ylilääkäri Tiina Määttä, onko Urjalassa sattunut uusia sairastumisia tänä syksynä?

– Tietosuojan takia en voi kommentoida kuin ympäripyöreästi, etenkin pienellä paikkakunnalla herkästi muutoin ihmiset tunnistavat tapaukset.

– Vaikka aihe onkin ihmisiä kuohuttava, niin kommentoinnissa olisi hyvä muistaa, että puhutaan ihmisten terveystiedoista, jotka eivät ole julkisesti ruodittavaa materiaalia, Määttä sanoo.

– Urjalan koronatapaukset ovat tulleet pitkällä ajanvälillä, eli keväästä nykypäivään. Kyse on yksittäistapauksista, ja joukkoaltistuksilta olemme onneksi välttyneet. Tietosuojan takia en voi kommentoida mitään sairastuneiden iästä, sairastumispäivistä tai tartunnan lähteistä.

– Vaikka Akaassa ja Urjalassa koronatilanne on toistaiseksi ollut hallittu, niin kannattaa kuitenkin muistaa, ettei Urjalakaan ole suljettu saari, vaan ihmisten liikkuminen muun muassa töiden takia tekee sairastumisriskin todelliseksi myös Urjalassa, toteaa johtava ylilääkäri Tiina Määttä.