seurakunta (muokattu 8.12.2020) Minna Mäkelä

Johanna Törmälästä Urjalan seurakunnan uusi diakoni

Urjalan seurakunnan kirkkoneuvosto on valinnut osa-aikaiseen diakonin virkaan Johanna Törmälän. Hän aloittaa uudessa työssään vuodenvaihteen jälkeen.

Johanna Törmälä työskentelee parhaillaan Kangas-alan seurakunnassa. Siellä määräaikainen työsuhde kestää vuoden loppuun.

Törmälä kertoo muuttaneensa työn perässä Pirkanmaalle nelisen vuotta sitten Keski-Pohjanmaalta. Nyt hän asuu puolisonsa kanssa Toijalassa, lapset ovat muuttaneet jo kotoa. Tänä vuonna 51 vuotta täyttävä diakoni on valmistunut sosionomi (AMK) diakoniksi Oulussa vuonna 2013.

Ennen alanvaihtoa hän teki töitä taloushallinnossa yksityisellä sektorilla.  Laskentatoimen yo-merkonomi vaihtoi alaa, koska hän halusi tehdä töitä ihmisten parissa ja auttaa heitä, sillä hän on itsekin saanut apua, kun on sitä tarvinnut.

– Haaveilin ennen alanvaihtoa työstä kirkossa, hän summaa.

Tuomiokapituli osa-aikaisti diakonin

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli antoi Urjalan seurakunnalle luvan muuttaa diakonian virka osa-aikaiseksi ensi vuoden alusta lähtien, kun seurakunta sitä pyysi.

Osa-aikaisuus tarkoittaa Urjalassa neljää työpäivää viikossa.

Tuomiokapitulin päätös osa-aikaisuudesta pohjaa siihen, että seurakunnan jäsenmäärä on laskussa ja sitä myöten myös verotulot vähenevät.