Akaa Futsal edusti Suomea Mestarien Liigassa tällä kaudella.
Akaa Futsal Urjalan Sanomat

Akaa Futsalille niukka tappio Mestarien Liigassa

Juha Vedenpää

Futsalin Mestarien Liiga päättyi Akaa Futsalin osalta avauskierrokseen. Seuran historian ensimmäinen virallinen kansainvälinen peli päättyi lauantai-iltana niukkaan 1-2 (0-2) -tappioon Tshekissä Chrudimia vastaan. 

Isäntäjoukkue, moninkertainen Mestarien Liigan kävijä FK Chrudim lähti avauskierroksen otteluun kiistattomana ennakkosuosikkina. Vierasjoukkue Akaa Futsal joutui peliin hiukan hankalista lähtöasetelmista, kun avainpelaajista Jussi Nyström ja Juhana Jyrkiäinen joutuivat jättämään reissun väliin. 

Ottelun alussa Chrudim otti heti pallonhallinnan itselleen. Akaan hyökkäykset olivat yksittäisiä, kun kotijoukkue pyöritti palloa ja etsi reikiä suomalaisvieraansa puolustuksesta. Isäntien hallinta tuotti tulosta pelin viidennellä minuutilla, kun Akaan prässinpurku päättyi virheeseen ja isännät pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Pallo pomppasi epäonnisesti omasta pelaajasta verkkoon, ja Chrudim pääsi näin 1-0 -johtoon. 

Yhdeksännellä minuutilla nähtiin jälkikäteen ajateltuna yksi pelin käännekohdista.

Useaan kertaan rohkeasti nousevalla maalivahdilla pelannut Akaa sai syöttökombinaation tuloksena pelattua pallon takatolpalle nousseelle maalivahti Kasper Kankaalle. Kangas pääsikin ohjaamaan pallon kohti ylänurkkaa, mutta kotijoukkueen veräjänvartija venyi ottelun kannalta äärimmäisen isoon torjuntaan. 

Chrudimin pallonhallinta tuotti maalipaikkoja, mutta Kangas vieraiden maalilla oli tänään pelin selvästi paras pelaaja ja piti Akaan mukana voittotaistossa. Kotijoukkueen 2-0 -maaliin vaadittiin siihenkin vieraiden puolustusvirhe, josta Chrudim kuittasi tehokkaasti kahden maalin taukojohdon ajassa 17:37. 

Toisella jaksolla Akaa osoitti todelisen luoteensa. Sen kova taistelu tuotti muutaman maukkaan maalipaikan, ja lopulta myös kavennusosuman. Ajassa 30:29 Petri Grönholm ohjasi takatolpalta pallon verkkoon Markus Rautiaisen syötöstä, kun Akaan vapaapotkuvio päättyi näyttävään maaliin.

Viimeisen kymmenen minuutin ajan Akaa jahtasi tasoitusta, ja pääsikin muutamaaan kertaan lähelle. Maaliviivan yli palloa ei kuitenkaan enää saatu, ja näin viidettätoista kertaa Mestarien Liigaa pelannut Chrudim välttyi shokkitappiolta ja nappasi paikan 32 parhaan joukosta maalein 2-1 (2-0). 

– Olen ylpeä joukkueestani. Löimme kaiken likoon ja näytimme, että kuulumme näihin peleihin. Valitettavasti nyt käteen jäi jatkopaikan sijaan vain hyvää kokemusta ja oppia, mutta ensi kerralla olemme taas valmiimpia jahtaamaan jatkopaikkaa, Akaa Futsalin pelaajavalmentaja Jovan Stankovic pohdiskeli pelin jälkeen. 

FK Chrudim jatkaa näin 32 parhaan joukkoon. Mestarien Liigan seuraava kierros pelataan tammikuussa, ja kevään aikana voittajakin löytyy samanlaisella yksittäisten otteluiden cup-systeemillä. Akaa Futsal jatkaa kotimaista liigakautta näillä näkymin vajaan kahden viikon päästä, kun perjantaina 11.12. Akaaseen vastustajaksi saapuu HIFK FS.