Ellariina Mönttinen, Camilla Oksa ja Elina Suomies mittasivat lihan lämpötilaa.
Kokkaa kotimaista -kampanja Marjo Alste

MTK lahjoitti koululle raaka-aineita kotitaloustunnille – valmistui mainio ateria

Yhtenäiskoulun kotitalousluokassa kävi torstaiaamuna vilske, kun ryhmä kahdeksasluokkalaisia hääräsi innoissaan patojen, kattiloiden ja paistinpannujen ääressä. Normaaliin kotitaloustuntiin lisämausteensa toivat lahjoituksena saadut raaka-aineet, joiden turvin päästiin kokkaamaan normaalia hieman hienompi annos.

MTK lahjoitti raaka-aineet, joista nuoret pääsivät kokkaamaan.

MTK lahjoitti raaka-aineet

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ollut tänä vuonna tukemassa koululaistyötä uudella Kokkaa kotimaista -kampanjallaan. Kampanjassa paikalliset MTK-yhdistykset toimittavat yhdessä keskusjärjestön kanssa kouluille kotimaisia raaka-aineita sisältävän ruokakassin, jonka sisällöstä oppilaat pääsivät valmistamaan aterian.

Yhtenäiskoululla kokattiin torstaina naudan sisäpaistia, hasselbackan uunijuureksia, porkkana-pinaattilettuja ja kaurajauhiskastiketta. Aterian kruunasivat vadelmainen kääretorttu ja suolakinuskikastike.

Opettaja Taina Nummi oli tyytyväinen oppilaisiinsa sekä MTK-Urjalan toimittamiin raaka-aineisiin.

– Ei meillä yleensä ole ollut vastaavia aineksia: tämä oli meille poikkeuksellinen mahdollisuus, ja sen näki jo oppilaidenkin innosta, Nummi kiittelee.

Taina Nummi näytti, kuinka liha leikataan.

Korona saa kokit keittiöön

90-luvun puolivälistä saakka kotitalousopettajana työskennellyt Nummi kertoo oppilaiden arvostavan kotitaloutta kouluaineena. Neuvoja tunneilla satelee, mutta liikaa opettaja ei oppilaiden puolesta tee:

– Enhän ole sitten heidän kotonaankaan auttamassa. Tärkeää on, että nuoret oppivat itse tekemään ruokaa ja huoltamaan kotia.

Kotitalousopettaja huomauttaa, että keittiössä puuhailu voi olla myös tärkeää perheen yhteistä aikaa – ehkä varsinkin poikkeusaikana.

– Varsinkin tänä aikana ruoanvalmistus ja leipominen luo turvallisuuden tunnetta ja lisää yhteistä tekemistä. Aina ei tarvitse tehdä viimeisen päälle: kun ruokaa tehdään lisäämällä mukaan tunnetta, intoa ja yhteistä tekemistä, on lopputulos hyvä, Nummi vakuuttaa.

Miska Koivulammi ja Jesse Savolainen keskittyivät leikkaamaan lihaa.

 

Saara Tallbacka leipoi maistuvaa kääretorttua.

 

Myös toimittaja pääsi herkuttelemaan maistuvilla herkuilla.