Lukijan mielipide Urjalan Sanomat

Mitä on tai mitä voisi olla suomalaisten unelma?

Ville Haapasalo kyseli amerikkalaisilta, mikä on heidän unelmansa?  Vastaukset olivat yllättäviä, eivät he itsekään tienneet, eivät itse asiassa tunteneet omaa historiaansa, vahvuuksiaan – ovat taantuneet ihanteistaan, ja se näkyy!
Jean Sibelius sävelsi tuotantonsa yhden helmistään, Finlandian, ja kerrotaan, että hän itse repi 8. sinfoniansa, koska piti sitä ajalleen liian korkeatasoisena, ylevänä.
Näkyykö merkkejä meissa, elämantavassamme, arvoissamme se, mikä on suuntamme, ylös- vai alaspäin?  Olemmeko arvollisia nousemaan uudelle tasolle, johon korona – vitsaus kannustaa?  Ansaitsemmeko jalompien kansalaistemme unelmien toteutumisen?
Haasteen antoivat jo muutama vuosikymmen sitten presidentti Kyösti ja rouva Kallio.  Molemmat painottivat rukouksen merkitystä, etenkin hädän aikana – ja kansa rukoili.
Mitä tapahtui Pelkosenniemen tiellä?  Venäläiset pysähdytti yhdessä yössä 40 asteeseen noussut pakkanen – siihen jähmettyivät koneineen, ja heidät tuhottiin. Tippa tuli monen silmään kuultuamme tuon.
Tuomo Isokangas
Nokia