Vasemmalla Jarkko Talvinen ja Tomi Tokee sekä etualalla Helmi Rissanen. Helmi ei ole vielä päättänyt tuleeko hänestä Kiira Korven tapainen jääprinsessa vai ratkooko aikanaan naisten jääkiekon maailmanmestaruuden. Aikaahan Helmillä on.
jääkiekko (muokattu 4.12.2020) Urjalan Sanomat

Minit kaukalossa – lapsille suunnattu jääkiekkokoulu aloitti toiminnan

Timo Luukkonen

Keskiviikkoisin kello 18.00 Urjalan jäähallin kaukalon valtaavat nimihirviö Minihockeyhöntsy.

Nimen taakse kätkeytyy yksinkertaisesti lasten luistelu- ja jääkiekkokoulu, joka on tarkoitettu

2013-2015 syntyneille, mutta mukaan pääsee myös aloittelevat 2012 sekä 2011 syntyneet.

Tapahtuman alkuunpanijana toimi Jarkko Talvinen, joka jalkapallotreenien yhteydessä halusi tarjota lapsille monipuolisuutta liikunnassa. Kynnys lähteä mukaan on matala, sillä varusteiksi tarvitsee ainoastaan luistimet ja kypärä. Paikaksi valikoitui Urjalan jäähalli ja junioreista kärsinyt Sisukiekko otti tulokkaat mieluisasti vastaan.

– Tämä on ympäristöalueita yhdistävä juttu, johon toivotaan kaikki tervetulleeksi. Tulevaisuudessa osallistujista saadaan kaksi joukkuetta ensi vuoden alussa, mikäli korona ei sotke tätäkin hanketta.

Mukaan on saatu ammattilaisia apuun: Tomi Tokee ja Teemu Reunanen, kertoili Jarkko Talvinen.

Tomi Tokee on pitkän linjan jääkiekkoilija, jonka pelaajaura löytyy Ilveksestä ja valmennuksesta Oriveden Fortunasta kakkosdivisioonasta ja junioreista.

– Kyllähän kaikki johtuu rakkaudesta lajiin ja lapsille tärkeän liikunnan lisäämisestä. Lisäksi tämä tukee muiden huomioimista sekä sosiaalisten taitojen kehittymistä. Tietenkin kaikki tapahtuu leikin ja hauskuuden varjossa, sanoi valmennuksesta vastaava Tomi Tokee.

Teemu Reunanen päätyi alun perin mukaan Eemeli-poikansa kautta ja ennen kuin huomasikaan, oli isäkin mukana toiminnassa.

Mukaan ennättää vielä, mikäli korona ei sulje hallin ovia.

Tästä ”hurjasta” joukosta kuoriutuu aikanaan ehkä tulevia NHL-tähtiä. Takana valmentajat Teemu Reunanen (vas.), Tomi Tokee ja Jarkko Talvinen.