Kaupallinen yhteistyö: Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö
Leena Väänäsen ”Kehrän” takaa kurkkiva Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön viestinnästä vastaava Maiju Viitanen toivottaa uuden työntekijän tervetulleeksi luovaan yhteisöön.
Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö (muokattu 2.3.2021) Urjalan Sanomat

Värikäs, arvokas ja aktiivinen Lasikylä haluaa uuteen hehkuun

Nuutajärven yhteisöön haetaan työntekijää nostamaan Lasikylä uuteen aikaan

Suomen vanhin taidelasin kehto, pian 230 vuotta yhtäjaksoisesti toiminut Nuutajärven Lasikylä tahtoo hehkua uniikkina ja upeana paikkana myös 2000-luvulla. Tämän vuoksi luovalle, monimuotoiselle ja aktiiviselle yhteisölle haetaan nyt yhteistyöhön yrittäjähenkistä työntekijää suunnittelemaan Lasikylän tulevaisuutta.
– Tahdomme, että tämä suomalaisen taidelasin keskittymä ja kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka rakennuksineen kehittyy tulevaisuudessakin. Tekninen tai kaupallinen tausta ja hyvät kommunikointitaidot auttavat tehtävässä, tiivistää Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön puheenjohtaja Göran Andersson.
Hän huomauttaa, että kaikkea ei tulevan työntekijän tarvitse osata, vaan Lasikylän yhteisöltä saa tukea ja tarvittaessa joitain palveluita voidaan myös ostaa. Etätyöskentelykin on mahdollista.
– Tähän tehtävään valittavan henkilön asenne on tärkeä, mutta tehtävässä onnistumista edesauttaa ainakin viiden vuoden kokemus kehityshankkeista ja tehtävään sopiva koulutus, Andersson kertoo.

Tavoitteena tuplata kävijämäärä

Lasikylässä toimii yli 30 toimijaa; lasinpuhaltajia, muita käsityöläisiä ja työntekijöitä, sekä Ammattiopisto Tavastia, jonka kautta Lasikylä hengittää; se tuo kylään uusia ihmisiä ja ideoita.
– Lasikylä on myös kansainvälinen paikka. Verkostoja on moneen maahan, kertoo Lasikylän kulttuurisäätiön viestinnästä vastaava Maiju Viitanen.
Lasikylässä käy laskurin mukaan noin 25 000 vierasta vuosittain. Tavoitteena on, että vieraiden määrä tuplattaisiin kolmen tulevan vuoden aikana.
Se miten tämä tapahtuu, riippuu paljolti tulevasti työntekijästä ja hänen tekemästään esiselvityksestä. Selvitystä työstetään puoli vuotta, jonka jälkeen Lasikylässä kääritään hihat ja aletaan toteuttamaan siinä tehtyjä konkreettisia ehdotuksia.
Esiselvitys tulee sisältämään konkreettiset ehdotukset siitä, miten:
1. Lasikylän matkailu- ja tapahtumapalveluja lisätään
2. Yritystiloja markkinoidaan luovien alojen yrittäjille
3. Lasikylän liiketoimintamallia kehitetään
4. Käynnistettävän uuden kehityshankkeen sisällön ja budjetin
– Ihanteellista olisi, että tuleva työntekijä jatkaisi työskentelyä Lasikylässä vielä esiselvityksen jälkeenkin konkreettisten toimien parissa, Andersson ja Viitanen toivovat.

Lasikylä tarjoaa tulevalle työntekijälle

- luovan ja aktiivisen yhteisön tuen ja voiman
- työympäristöksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuskomp­leksin
- luonnonkauniin ympäristön kahden järven välissä
- lisätietoja antaa Göran Andersson: goran.andersson@nuutajarvensaatio.fi, 0400 627 692
- www.nuutajarvi.fi

Urjalan Sanomien muut kaupalliset yhteistyöt.

Lasikylä tarjoaa tulevalle työntekijälle

- luovan ja aktiivisen yhteisön tuen ja voiman
- työympäristöksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuskomp­leksin
- luonnonkauniin ympäristön kahden järven välissä
- lisätietoja antaa Göran Andersson: goran.andersson@nuutajarvensaatio.fi, 0400 627 692
- www.nuutajarvi.fi