Yleisurheilukauden päätös oli tänä vuonna harjoitusten yhteydessä.
yleisurheilu (muokattu 2.12.2020) Urjalan Sanomat

Urjalan Urheilijoiden yleisurheilukausi pakettiin palkitsemisten myötä

Satu Rajala

Urjalan Urheilijoiden yleisurheilukausi päätettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti ilman juhlallisuuksia harjoitusten yhteydessä. Kulunut kausi oli erilainen kuin aiemmat, kuten koko kulunut vuosi ihan yleisestikin ottaen. Urheilukauden aloitus siirtyi keväältä kesälle ja peruuntuneita kisoja järjestettiin vielä lokakuulla, kesän kisat olivat osittain erilaisilla lajiohjelmilla kuin suunniteltiin ja harjoituksiakin järjestettiin poikkeusolojen vallitessa etänä ja pienissä ryhmissä.

Tämä ei kuitenkaan tuntunut haittaavan urheilijoita, sillä kulunut kausi oli pitkiin aikoihin seuran menestyksekkäimpiä. Sisulisäpisteissä UrjU sijoittui Hämeen seurojen joukossa neljänneksi Tampereen Pyrinnön, Lempäälän Kisan ja Hämeenlinnan Tarmon jälkeen. Pisteitä kertyy 9–15-vuotiaiden piirinmestaruuskisoista Urheilijoiden sijoituksen mukaan. UrjU:n pisteet olivat 916,5. Eniten pisteitä keräsivät Vankan sisarukset, Emmi 99 ja Rasmus 93,5 pistettä, seuraavina Paijan sisarukset Miina 83,75 ja Fanni 71,25 pistettä. Kaikkiaan pisteitä keräsi oli 39 urheilijaa.

Seuraliigan pisteissä UrjU:n sijoitus Suomessa oli 102. Pisteitä oli yhteensä 64 ja ne kertyvät 17-vuotiaiden ja vanhempien urheilijoiden luokkatulosten, Kalevan maljan pisteiden ja urheilijoiden lisenssien määrän mukaan. Suurimman pistepotin keräsi Aleksi Ojala, jonka kauteen sisältyi esimerkiksi ennätystehtailua eri pituisilla matkoilla, Kalevan kisojen 20 kilometrin kävelyn mestaruus ja valinta Vuoden kävelijäksi.

Kauden aikana oli paljon hienoja tapahtumia, menestyksen hetkiä, ja ikimuistoisia elämyksiä. Kauden suurimpia kohokohtia olivat seuracupin finaali, jossa UrjU sijoittui hienosti seitsemänneksi ja maastoviesti, jossa pitkästä aikaa oli kaksi joukkuetta ja jossa taisteltiin jopa mitalisijasta. Näitä tapahtumia muisteltiin myös palkintojenjaon yhteydessä.  Nyt kauden päätteeksi palkittiin sisulisäsarjojen parhaita urheilijoita. Heitä olivat 9-vuotiaissa Emmi Vankka ja Aapo Jaatinen, 10-vuotiaat Enia Taipale ja Onni Mäkinen, 11-vuotiaissa Fanni Paija, 12-vuotiaissa Anni Mäkelä, 13-vuotiaissa Miina Paija ja Rasmus Vankka, 14-vuotiaissa Siiri Pohjamies ja Juuso Oksanen ja 15-vuotiaissa Ossi Ojanen. Nuorten sarjoista palkittiin 17-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Anselmi Jaatinen.

Heidän lisäkseen palkittiin sisulisäsarjojen piirinmestaruusmitaleita saavuttaneet Mikko Kumpulainen, Kerttu Kumpulainen, Elias Eskola, Niilo Vehmas, Kalle Leinamo, Oiva Ojala, Joel Mehtonen Magnusson, Oiva Kaapu, Vilho Vehmas, Leena Hakala ja Peppi Vehmaa.

Metsäpalvelu Taikatyö palkitsi A-luokan tuloksia saavuttaneet 9-15-vuotiaat sekä piirinmestaruusmitalistit. A-luokan tuloksiin kauden aikana eri lajeissa ylsivät Emmi Vankka, Enia Taipale, Onni Mäkinen, Fanni Paija, Peppi Vehmaa, Miina Paija, Elias Eskola, Rasmus Vankka, Juuso Oksanen ja Onni Vehmas.

Vuoden joukkueena palkittiin maastoviestijoukkueet ja vuoden kannustajan erityispalkinnon sai Mira Toivonen.

Lisäksi seura on muistanut Laura Sandenia huiman Kunniakierros-tukisumman keräämisestä sekä Aleksi Ojalaa kauden hienosta menestyksestä ja saavutuksista. Kaikkein pienimmät urheilukoululaiset saivat kaudestaan muistoksi diplomin.