Urjala sulkee liikuntapaikat, myös kuntosalin, tänään. Arkistokuva Juha Salosta testaamassa uudenuutukaista kuntosalia keväällä 2017.
korona (muokattu 2.12.2020) Minna Mäkelä

Urjala päätti uusista koronaohjeista: tiloja suljetaan, kouluissa lähiopetus jatkuu

Urjalan kunnan johtoryhmä päätti tiistaina aamulla uusista koronaohjeista, jotka koskevat kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimintaa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti sunnuntaina uusista, alueellisista suosituksista maakunnassa. Tavoitteena on hillitä koronaviruksen leviämistä, sillä tilanne on muuttunut Pirkanmaallakin lyhyessä ajassa huonompaan suuntaan.

Urjala ei jäänyt odottamaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiistaisia määräyksiä, vaan toimi jo Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaan.

Sivistysjohtaja Juha Salo kertoo, että Urjala sulkee sisäliikuntapaikat, myös kuntosalin, aina 21.12. saakka.

Kirjasto on avoinna rajoitetusti lainausta varten.

– Majakka suljetaan loppiaiseen saakka koronan, mutta myös henkilöstöresurssin takia. Nuoriso- ja liikuntaohjaaja Marjo Niittymäki siirtyy vuodenvaihteessa töihin Hattulaan. Uutta työntekijää ei tänä vuonna ehdi palkata.

Varhaiskasvatus, perusopetus ja lukio-opetus jatkuvat Urjalassa lähiopetuksena. Lukion oppilaille on annettu vahva maskisuositus.

Kuntouttava työtoiminta jatkuu Urjalassa ja sitä koskevista koronaohjeista kunta tiedottaa työtoimintaan osallistuvia erikseen.

– Kunnantalolla toivotaan, että ihmiset varaavat asiointiajan, mikäli heidän pitää kunnantalolla käydä.

Seppeleet haudoille sunnuntaina

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Urjalassa poikkeustilanteessa niukasti. Jumalanpalvelus pidetään kirkossa tyhjälle salille, mutta palvelusta voi seurata Urjalan seurakunnan Facebook-sivuston kautta suorana. Jumalanpalveluksessa puhuu kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Seppeleenlasku on sunnuntaina Halkivahassa kello 9 ja kirkonkylässä kello 11.15. Seppeleet lasketaan turvavälejä ja kymmenen hengen kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Joululaulut jäävät laulamatta

Tänä jouluna Urjalassa ei järjestetä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia ja 21.12. saakka jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkoväkeä. Tilaisuudet voi katsoa verkossaJouluviikolla selviää, millaiset ohjeet ovat joulunpyhiä silmällä pitäen.

Urjalan vs. kirkkoherra Auni Kaipia kertoo, että hautajaisia on nyt paljon. Niihin voivat kirkossa ja haudalla osallistua lähiomaiset, vaikka 10 hengen ohjeellinen määrä ylittyisi. Turvaväleistä ja käsihygieniasta pitää kuitenkin huolehtia hyvin.

Kaipia rohkaisee ihmisiä ottamaan yhteyttä seurakuntaan, mikäli jälleen kiihtynyt koronaepidemia aiheuttaa tarvetta jutella tai tarvetta on taloudelliselle avulle.

Urjalan seurakunta on saanut opetushallitukselta 4 000 euron avustuksen, joka jaetaan niille, jotka tarvitsevat rahallista tukea. Raha käytetään ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Vierailuja rajoitetaan

Pirkanmaan pandemiaryhmä linjaa, että vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta.

Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.

Sosiaalihuollon yksiköissä mukaan lukien Taysin kehivammahuollossa pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.