metallitie (muokattu 2.12.2020) Heli Mustonen

Kunnanhallitus jätti Metallitien tonttien määrärahan siirron pöydälle

Urjalan kunnanhallitus käsitteli viime kokouksessaan Metallitien tonttien tasausmäärärahan poistamista tämän vuoden talousarvion investointiosasta. 500 000 euron määräraha oli tarkoitus lisätä talousarvioon eri kohtaan.

Se olisi tullut teknisen lautakunnan käyttötalouskohtaan, joka koskee yhdyskuntarakentamista. Nyt kunnanhallitus jätti asian pöydälle.

Siirrosta oli keskusteltu kunnan tilintarkastajan kanssa ennakkoon, eikä hän ollut nähnyt asialle estettä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kunnanhallitukselle tässä vaiheessa.

Metallitien yritystonttien tasaamiseen on tänä vuonna käytetty yhteensä 509 300 euroa. Kunnanvirastolla päädyttiin esittämään, että taseeseen aktivoinnin sijaan tämä koko summa kirjataan vuoden 2020 kuluksi.

Tämä heikentäisi tämän vuoden kokonaistulosta, mutta helpottaisi kunnan mukaan tilannetta, kun kyseisiä yritystontteja myydään.

Marraskuun 2020 arvion mukaan kunnan tilinpäätöksestä on tulossa parempi kuin talousarviossa on ennakoitu ja parempi kuin tulevan vuoden tilinpäätöksestä aikanaan.