Aseman koulu, pääkirjoitus (muokattu 1.8. 14:35) Heli Lehtelä

Kunnanhallitus yllätti viranhaltijat

Elämä on täynnä yllätyksiä.

Talvi yllättää joka vuosi autoilijat, korona yllätti keväällä lääkärit Levillä ja viime maanantaina Urjalan kunnanhallitus pääsi yllättämään sivistyslautakunnan ja viranhaltijat. Se nimittäin päätti vastoin odotuksia, että Aseman koulu säilyy kuusiopettajaisena toisin kuin sivistyslautakunta ja kunnanjohtaja esittivät.

Vääntöä Aseman koulusta on seurattu Urjalan Sanomissa tasaiseen tahtiin; laajimmin sivistyslautakunnan esittelyjutussa elokuun lopussa. Siinä sivistyslautakunnan puheenjohtaja totesi isompien ympyröiden olevan nykyään lapsenkin etu ja koulukeskustelun olevan puhdasta matematiikkaa. Sivistyslautakunnassa oli räknäilty Aseman koulun sulkemisen olevan edessä 5-7 vuoden päästä, mikäli lasten määrä ei yllättäen kasva.

Veroeuroille pitäisi saada paras mahdollinen vastine. Siinähän se vaikeus onkin – pohtia, mikä on lopulta kuntalaisten ja tässä tapauksessa koululaisten etu.

Kunnanhallitus on aiemmin edellyttänyt myös sivistyspalvelukeskukselta säästöjä. Kuitenkin se käytti maanantaina niin sanottua kokonaisharkintaa ja säilytti yhden opettajan paikan toivoen, että säästämismahdollisuuksia voisi löytyä vielä muualta. Rahastahan tässä asiassa lopulta on kyse ja rahakirstun ääreen tämän asian kanssa palataan viimeistään ensi vuoden talousarviosta päätettäessä.

Ennustan, että yllätyksellinen uutisointi Aseman koulusta tulee jatkumaan tiiviinä seuraavien vuosien ajan.

Kiinnostavaa on myös, kuinka suoraselkäisesti päättäjät seisovat valmistelemiensa asioiden äärellä kunnallisvaalien lähestyessä.

26.11.2020 Heli Lehtelä, heli.lehtela@urjalansanomat.fi