Aseman koulu (muokattu 2.12.2020) Heli Mustonen

Yllätyspäätös: Kunnanhallitus esittää, että Aseman koulu jätetään kuusiopettajaiseksi

Aseman koulun opettajamäärän vähentäminen kuudesta viiteen oli esillä Urjalan kunnanhallituksen kokouksessa maanantai-iltana. Pitkän keskustelun jälkeen kunnanhallitus teki yllätyspäätöksen ja päätti esittää, että koulu jätetään kuusiopettajaiseksi. Päätös oli keskusteluista huolimatta yksimielinen.

Tämä on toisin kuin sivistyslautakunta ja kunnanjohtaja esittivät. Sekä lautakunta että kunnanjohtaja Hannu Maijala puolsivat yhden opettajaviran leikkaamista.

Kokouksessa kuultiin Aseman koulun rehtori Mervi Lumian laskelmat siitä, että koulu pystyy säästämään saman summan muilla tavoin, muun muassa tekemällä muutoksia tuntikehykseen. Niinpä kunnanhallitus päätti hyväksyä Aseman koulun ensi vuoden talousarvion rehtorin laskelmien pohjalta.

Aseman koulun kuusiopettajaisuuden puolesta vetosi ennakkoon voimakkaasti koulun vanhempainyhdistys.

Irtaimistorahaa päiväkodille

Kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan muitakin ensi vuoden talousarvion muutoksia.

Lisäksi terveysaseman vuodeosaston entisiin tiloihin varataan 60 000 euroa irtaimiston hankintaan remontin jälkeen. Myös Laukeelan päiväkoti tarvitsee remontin jälkeen 60 000 euroa irtaimiston ostoon.

Ensi vuoden investointiohjelmaan lisättiin myös 30 000 euron määräraha maan hankintaan sekä 30 000 euron tuloerä maan myyntiin.