Futsal (muokattu 2.12.2020) Urjalan Sanomat

Akaa Futsalin taival Mestarien liigassa alkaa

Juha Vedenpää

Akaa Futsal aloittaa Mestarien Liigan pelit lauantaina 28. marraskuuta Tšekeistä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun akaalainen futsaljoukkue pelaa eurokentillä UEFA:n Mestarien liigassa.

Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistön mukaan leijonajoukko odottaa pelimatkaa hyvin valmistautuneena ja intoa täynnä.

–  Fiilikset ovat positiivisen odottavat. Jännitys alkaa nousta juuri sopivasti. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja loukkaantumisista on selvitty, Tero Kivistö kertoo.

Vastustajana pelipaikalla odottaa sikäläinen kotijoukkue FK Chrudim, joka on Tšekin mestari ja moninkertainen UEFA-osallistuja. Leijonille lähtökohta on suotuisa.

–  Lähdemme matkaan haastajana ja tiedostamme mahdollisuudet. Kun jätämme kentälle parhaan suorituksemme, niin sieltä tullaan voittajana kotiin, sanoo Kivistö.

Koronatilanne tuo pelimatkaan omat vivahteensa esimerkiksi testausten muodossa. Akaalaisjoukkue osallistuu koronatestaukseen ennen lähtöä ja kahdesti pelin jälkeen. Ottelu pelataan ilman tšekkiläistä kotiyleisöä, mikä saattaa koitua akaalaisten eduksi.

Tulevana viikonloppuna ratkeaa, kumpi joukkueista etenee 32 parhaan joukkoon. Sen jälkeen ratkaistaan 16 parasta. Loppupelit pelataan kahdeksan joukkueen kesken todennäköisesti toukokuussa 2021.