Sana Sinulle (muokattu 30.11.2020) Urjalan Sanomat

Jumalan käsikirjoitus toteutuu

Olemme joulun kynnyksellä ja valmistaudumme viettämään vapahtajan Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa. Jouluevankeliumi on kaunis kertomus seimenlapsesta. Näkyy valtava kirkkaus, enkelit, paimenet ja itämaan tietäjät lahjoineen.
Profeetat ovat kirjoittaneet Jeesuksesta. Uskonnolliset johtajat tiesivät kirjoitusten pohjalta vastauksen Herodeksen kysymykseen, missä messiaan oli määrä syntyä. Matt.2: ”Juudean Betlehemissä”, he vastasivat. Syntymästään lähtien Jeesus toteuttaa kirjoitukset pilkun tarkasti loppuun asti. Jeesus ei poikkea käsikirjoituksesta, eikä tee omia sovellutuksiaan. Noin 33 vuotta myöhemmin Matt 26. Jeesus sanoi miesjoukolle: ”Tehän olette lähteneet kuin rosvon kimppuun! Mutta kaikki tämä on tapahtunut, jotta profeettojen kirjoitukset kävisivät toteen.”
Jesaja kirjoitti yli 600 vuotta aikaisemmin. Herran tahto täyttyy Hänen kauttaan. Minun vanhurskas palvelijani tekee vanhurskaiksi monet, heidän pahat tekonsa hän kantaa.
Jumala päätti valmistaa syntiinlankeemuksen jälkeen ihmiselle ja koko ihmiskunnalle pelastuksen mahdollisuuden Jeesuksen uhrikuoleman kautta. 1Moos.3:15. Tästä lähtee punainen lanka kulkemaan halki koko Raamatun ihmisen pelastumiseksi Jeesuksen Kristuksen kautta, päättyen Johanneksen näkyyn. Ilmestyskirja 21–22: ”Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta enää ollut.”
Jeesus sanoo: ”Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.”
Profeetat ovat aikojen saatossa kaiken meille kirjoittaneet. Pyhä Henki valaisee asiat. Apostolien teot 9. luku kertoo: Saulus tarsolainen, myöhemmin apostoli Paavali ei nähnyt Vanhan Testamentin kirjoituksista Jeesusta, vaikka oli koulutukseltaan teologisesti ylivertainen. Jeesus koulutti häntä kolme päivää. Pyhällä Hengellä täytyttyään suomut putosivat Paavalin silmiltä, kirjoitukset avautuivat ja hän näki kirkkaasti kirjoituksissa Jeesuksen keskeisyyden, hän otti kasteen ja kohta alkoi saarnata, että Jeesus Kristus on Herra. Keskeisyytensä Jeesus Kristus ilmoittaa pelastukseen nähden. Joh. 14: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse isän luo muuten kuin minun kauttani.”
Lukijani, jos sisimmässäsi tiedät olevasi tällä tiellä, sinulla on mahtava tulevaisuus ja toivo Jeesuksessa Kristuksessa. Siunausta joulun odotukseen.

Reino Tanner
Suomen helluntaikirkon pastori (eläkkeellä)
Akaan helluntaiseurakunta