Lucia-neitojen kulkue hurmasi lasikylän joulunavaukseen saapuneet. Vanhempien kännykät räpsyivät ja taisi jokunen pyyhkiä silmäkulmiaankin liikutuksesta.
Nuutajärven joulunavaus (muokattu 2.12.2020) Heli Mustonen

Ihanat Luciat veivät voiton joulupukistakin – Nuutajärven lasikylän joulunavaus pullisteli yleisöä

Voiko olla suloisempaa näkyä marraskuisena päivänä kuin pienten Lucia-neitojen kulkue Nuutajärven lasikylässä lauantaina. Kauniisti laulanut lapsiryhmä hurmasi kaikki Puukonttorin edustalle saapuneet.

Viisivuotias Erin Hiekkarinne oli yksi kulkueeseen osallistuneista pienistä laulajista.

– Jännää oli, myönsi Erin esiintymisen jälkeen.

Lucia-kulkueen lisäksi lasikylän joulunavauksessa nähtiin myös reipas joulupukki. Joulupukki sai täyttää karkkivakkaansa tiuhaan tahtiin, sillä joulunavaus näytti kaikin puolin menestyksekkäältä.

Joulunavauksen päätähdellä oli rauhallinen tyyli ja hyviä karkkeja niin kuin kunnon joulupukilla pitää.

Janita Tuominen oli tullut lastensa Ainon, Kertun, Toivon ja Olgan kanssa nimenomaan Lucia-kulkueen ja joulupukin vuoksi. Tempauksessa maalatut kasvomaalauksetkin saivat kiitosta, etenkin Toivon toivoma hämähäkki, jolla oli tonttulakki.

Perhe oli tullut Nuutajärvelle Forssan Matkusta etsimään joulutunnelmaa.

– Joulua odotetaan ihan hyvillä mielin. Aiotaan viettää se isovanhempien kanssa, Janita Tuominen kertoi.

Aino ja Kerttu Tuominen ja heidän pikkusiskonsa Olga olivat tulleet tapaamaan etenkin joulupukkia. Mukana olivat myös äiti Janita ja veli Toivo, jotka kuvanottohetkellä suuntasivat jo joulupukin luokse.

Moona ei ole yleisöstä moksiskaan

Jouluisissa tunnelmissa olivat myös Sanna Riutta tyttäriensä Oonan ja Ennin kanssa. Perheellä on ylläpitoponina 17-vuotias Moona, joka oli tuotu paikalle ponitalutuksia varten.

– Moona ottaa rauhallisesti tällaiset yleisötapahtumat, Sanna Riutta kertoi.

17-vuotias Moona-poni oli yksi joulunavauksen rauhallisimmista esiintyjistä. Sanna Riutta ja tyttärensä Enni ja Oona olivat etsineet ylläpitoponilleen jouluisen punaisen loimen.

Joulunavaukseen saapunut yleisö kierteli sisätilojen yrityksissä tasaisesti. Viikko sitten ovensa avannut Ugly dog ranch -niminen kauppa keräsi chilituotteiden ystävät tiskin taakse.

– Mukavastihan meidät on otettu vastaan, yrittäjä Jukka Laitila totesi.