Iloinen kulkue kulki liput ja viirit liehuen.
lapsen oikeuksien päivä (muokattu 2.12.2020) Marjo Alste

Päiväkodin lasten paraati juhlisti lapsen oikeuksien päivää

Laukeelan päiväkodin lapset ohjaajineen juhlistivat tänään vietettävää lapsen oikeuksien päivää juhlakulkueella, joka kulki päiväkodilta torille ja takaisin. Matkalla pysähdyttiin torilla vilkuttamassa tutuille ja heiluttamassa sekä Suomen lippuja että päiväkodissa itse askarreltuja viirejä, joissa kuvituksena oli lasten omia haaveita. Juhlallista kulkuetta pysähtyivät ihastelemaan lukuisat ohikulkijat.

Viireissä oli kuvituksena lasten omia toiveita ja haaveita.

YK:n lasten oikeuksien päivä on kansainvälinen juhlapäivä, joka on Suomessa löytynyt kalenterista vuodesta 2002. Tänä vuonna päivä on ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä. Lapsen oikeuksien päivän ohessa on vietetty Lapsen oikeuksien viikkoa, jonka teemana on tänä vuonna ollut lapsen oikeus tulevaisuuteen.

Jyväskylän Puistokoulussa nostettiin aamulla lippu salkoon lapsen oikeuksien päivän kunniaksi. Osana verkkoon suorana kuvattua juhlaa kuultiin myös presidentti Sauli Niinistön, eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen sekä pääministeri Sanna Marinin videotervehdykset lapsille ja nuorille juhlapäivänä. Tallenne on katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalta.