Muuttumisleikki (muokattu 1.8. 14:57) Marjo Alste

Monenlaisia muutospuhureita ilmassa

Urjalan Sanomien perinteinen muuttumisleikki pyöräytti uuteen uskoon tutun seurakuntapastori Olavi Rissasen lookin. Rissanen oli ensimmäinen muuttumisleikkiimme osallistunut mies, hatunnosto rohkeudesta heittäytyä naisköörin stailattavaksi. Muuttumisleikin tulokset löydät lehden sisäsivuilta – ne ovat todellakin ihailun arvoisia!

Muutosta on ilmassa myös Nuutajärvellä, kun Ammattiopisto Tavastia ja Iittalan lasitehdas lyövät lasiopetuksen osalta hynttyyt yhteen. Jatkossa opiskelijat opiskelevat kummassakin pisteessä, sekä Nuutajärven pienemmässä hyttiympäristössä että Iittalan teollisemmassa ilmapiirissä.

Opiskelukäytäntöjen päivitys on varmasti herättänyt monia kysymyksiä. Sekä Tavastian koulutuspäällikkö että Nuutajärvellä opettava Marika Kinnunen kuitenkin muistuttavat tärkeästä asiasta: muutos ei ole aina uhka. Se voi myös vahvistaa.

Muutos on kuitenkin osattava ottaa vastaan ja vietävä loppuun. Tuskinpa siihen missään yhteisössä yksin kukaan pystyy: yhteispeliä tarvitaan, jotta sinne yhteiseen maaliinkin päästään.

Jonkun täytyy myös ottaa vastuu prosessista. Johtamisen ja johtajan merkitys on tärkeää ihan normaalinkin arjen keskellä, mutta vielä suuremmassa roolissa muutoksen edessä.

Muutoksen aiheuttaman kaaoksen keskellä tarvitaan nimittäin erään hiihtäjäkaimanikin kaipaamia havuja ladulle, jotta matkanteko ei lipsu.

Hyvä johtaja onkin kuin urheilijan huoltaja: heittää toisinaan muutaman havun pitoa tuomaan mutta kannustaa samalla äänekkäästi, jotta matkanteko taittuu motivoituneena.

Myös paikallislehdessä muututaan. Viime viikot on paiskittu töitä, ja pian voimme esitellä teille virkistyneen, uuden paikallismedian.

Vielä emme paljasta kaikkea – jännitys on tärkeä osa elämää, johan sen kertoo suomalaisten innokkuus lototakin. Sen kuitenkin lupaan, että jouluun mennessä on tuloksia nähtävillä.

19.11.2020 Marjo Alste, marjo.alste@urjalansanomat.fi