Ravintoloitsija Tiia Rantanen arvostaa asiakkaitten huolellisuutta korona-aikaan. Käsidesiä käytetään ja turvavälejä pidetään automaattisesti.
yrittäjyys (muokattu 2.12.2020) Urjalan Sanomat

Pub Huuhaa perustettiin urjalalaisten pyynnöstä: ”Urjalalaiset arvostavat omaa kohtauspaikkaa”

Tänä syksynä startanneella Pub Huuhaalla on erikoinen tarina. Yrittäjä Tiia Rantanen naurahtaa, että ”vian ei tarvitse olla iso, kun se on päässä” ja myöntää, että innostui Huuhaan perustamisesta itselleenkin yllätyksenä.

Rantanen on pitänyt Akaan Toijalassa ravintola Kruunaa ja Klaavaa viime vuodesta lähtien. Kun siellä käy paljon urjalalaisia, jotka toivoivat anniskeluravintolaa myös omalle paikkakunnalle, Rantanen pikku hiljaa myöntyi.

Rantanen asuu Turengissa ja ajaa viidesti viikossa Toijalaan pyörittämään Kruunaa ja Klaavaa. Huuhaata puolestaan luotsaa ravintolapäällikkönä hänen paras ystävänsä Tatja Salinkoski, joka on samalla yrityksen ainoa vakituinen työntekijä.

– Muutoin meillä on tarvittaessa töihin tulevia työntekijöitä, Rantanen kertoo.

Tiia Rantanen on ollut ravintola-alalla yli 20 vuotta, mutta yrittäjänä viime vuoden keväästä alkaen. Ennen Kruunaa ja Klaavaa hän piti kesäravintolaa Turengissa.

– Jos olisin tiennyt, että kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun avasin Kruunan ja Klaavan, tulee korona-aika rajoituksineen, olisin miettinyt kahteen kertaan. Mutta nyt ei voi kuin toivoa, että päästäisiin normaaliin elämään mahdollisimman pian.

– En kuitenkaan vaihtaisi alaa, vaikka ajat ovat nyt tällaiset. Tämä on minun juttuni.

Huuhaan sijaintia Rantanen pitää hyvänä ja kehuu asiakkaita.

– Tuntuu, että urjalalaiset arvostavat sitä, että heillä on nyt oma kohtauspaikka ja käyttäydytään viksusti ja vastuullisesti.

– Ravintolassa käyvät arvostavat sitä, että omalla paikkakunnalla on hallittu koronatilanne ja se halutaan myös pitää sellaisena. Käsidesiä käytetään ahkerasti.

Pub Huuhaassa karaoke on tärkeässä roolissa ja siellä on myös bingotoimintaa. Trubaduureja pyritään tilaamaan esiintyjiksi mahdollisuuksien mukaan. Joulukuun 5. päivänä tulee esiintymään Samae Koskinen.

Ravintolapäällikkö Tatja Salinkoski sanoo, että urjalalaiset ovat ottaneet uuden paikan hyvin vastaan.