korona Marjo Alste

Maskin saa myös messuille – kunta laajentaa maskien jakoa

Urjalan kunta laajentaa kasvomaskien maksutonta jakoa yhä useampaan käyttötarkoitukseen vähävaraisille kuntalaisille. Päätös perustuu aiemman THL:n antaman maskisuosituksen lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omaan suositukseen kasvomaskin käytöstä.

Maskin saa jatkossa hakea myös käytettäväksi sisätiloissa tapahtuviin joukkokokoontumisiin, konsertteihin ja teatteriin sekä muihin esittävän taiteen tilaisuuksiin, urheilutapahtumiin sekä kirkkotilaisuuksiin.

Sen sijaan tilaisuuksiin, joissa etäisyyksien pitäminen on mahdollista, maskeja ei jaeta. Samaten vakiintuneet yhteisöt kuten koulut, päiväkodit ja toimistomuotoiset työyhteisöt ovat suosituksen ulkopuolella.

Maskin voi vastaanottaa sekä itselleen että yli 15-vuotiaille perheenjäsenilleen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukaan maskeja suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä ja koronatestiin matkatessa sekä riskialueelta Suomeen tulon jälkeen karanteeniin siirtyessä.