Hyvinkääläisen Anne Ahosen kierrätysmateriaaleista tekemät kirjataulut ovat kirjastossa nähtävillä marraskuun loppuun saakka.
taidenäyttely (muokattu 2.12.2020) Heli Mustonen

Kirjasto tarjoaa marraskuussakin kissanpäiviä: uusi näyttely kierrätyskirjoista ja paljon uutta e-materiaalia

Ei niin pahaa, ettei jotakin hyvääkin. Meidät suomalaisetkin vaivutettiin loppukesästä koronan toiseen aaltoon ja pimeään syksyyn, mutta yhtä emme ole jättäneet: kirjastoa.

Urjalan kirjaston syyskuun luvut näyttävät suorastaan päinvastaista. Tämän vuoden syyskuussa lainoja oli jopa muutama sata enemmän kuin vuosi sitten.

Kirjastonjohtaja Merja Tuovioonkin varovaisen tyytyväinen:
– Toki lainausmäärät vaihtelevat joka vuosi. On laskuja ja nousuja, joten yhdestä kuukaudesta ei voi vetää liian suoria johtopäätöksiä.

– Näyttää joka tapauksessa siltä, että mitään hirveän isoa vähennystä lainausmääriin ei vuositasollakaan nyt tule, vaikka olimme koronatilanteen takia 10 viikkoa kiinni. Pääsimme vasta kesäkuussa normaaliin toimintaan.

Merja Tuovio sanoo, että lainaajat ovat löytäneet hyvin paitsi perinteiset kirjat, niin myös äänikirjat ja elokuvat. Yksi ilmainen aarre on Kirjastokino. Se on elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu, jossa katselu onnistuu kirjastokortilla. PIKI-kirjastokortti ja tunnusluku antavat pääsyn Kirjastokinon elokuvavalikoimaan.

Juuri tällä hetkellä näyttää siis hyvältä. Yksi mukava piristys arkeen ovat olleet kuukausittain vaihtuvat näyttelyt. Parhaillaan on menossa hyvinkääläisen Anne Ahosen kirjataidenäyttely. Taiteilija Anne Ahoselle kierrätys ja vanhan tavaran uudelleen käyttäminen ovat tärkeitä ja se näkyy myös hänen taiteessaan.

Ahosen tauluissa on käytetty vanhoja kirjoja. Myös kehykset ja pohjat ovat kierrätysmateriaaleja. Kollaasimaisesti koostettujen teosten aiheet on usein otettu satukirjoista. Näyttelyyn voi tutustua marraskuun ajan kirjaston aukioloaikoina.