lukumuistot (muokattu 2.12.2020) Urjalan Sanomat

Nyt kerätään lukumuistoja Väinö Linnasta – miltä tuntui lukea Tuntematon sotilas ensimmäisen kerran?

Väinö Linnan juhlavuoden kunniaksi suomalaisen kirjan museo Pukstaavi kerää valtakunnallisessa kampanjassaan lukumuistoja Väinö Linnasta. Kolmas Lukukokemukset talteen -keruukampanja käynnistyi lokakuun lopulla ja lukumuistoja kerätään maaliskuun loppuun saakka. Lukukokemus on tapahtuma, muisto tai kokemus, joka liittyy lukemiseen ja jonka vastaaja tuntee itselleen tärkäksi. Se voi liittyä joko kirjailijan koko tuotantoon, tiettyyn teokseen tai johonkin yksittäiseen muistoon: lukukokemuksensa voi kertoa esimerkiksi siitä, millaiselta on tuntunut lukea Tuntematon sotilas ensimmäisen kerran.

Keruu toteutetaan yhteistyössä Väinö Linnan seuran kanssa. Kummina toimii kirjailija, filosofian tohtori sekä kirjallisuudentutkija Virpi Hämeen-Anttila.

Kaikki keruukampanjan aineisto tallennetaan osaksi Pukstaavin kokoelmia, ja se tulee vapaasti luettavaksi sekä aiheesta kiinnostuneille että tutkijoille.